Bevelandse en Thoolse scholen strijden tegen textielafval

Tot en met 9 juni vindt de Textiel Race de Bevelanden en Tholen plaats, wethouder Van Belzen startte de race op Het Stelleplankier in Colijnsplaat. Twaalf scholen leren alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel! Na een gastles nemen ze het tegen elkaar op om zoveel mogelijk kleding en oud textiel in te zamelen. Het opgehaalde textiel en kleding wordt hergebruikt en gerecycled. En de school die het meeste inzamelt wint ook nog eens een geheel verzorgde schoolreis. Zo maakt de Textiel Race het inzamelen van textiel leuk, leerzaam en gemakkelijk!

Woont u in de buurt van deze scholen, dan kunt u tussen 16 mei  en 9 juni gemakkelijk en gratis uw textiel thuis laten ophalen. Dit doet u door uw textiel online aan te bieden op de website: www.textielrace.nl. Denk bij textiel aan een oude trui, uw sokken, oude gordijnen of een oude handdoek.

U kunt helpen!
Wanneer u uw textiel op een juiste manier inlevert, draagt u eraan bij dat er minder milieuschade is, er minder mensen onder slechte omstandigheden moeten werken en er meer textiel hergebruikt kan worden. We maken het u gemakkelijk doordat het afval thuis opgehaald kan worden. Bovendien steunt u de school in uw buurt als kanshebber op een geheel verzorgde schoolreis. Dus, woont u in de buurt van de deelnemende scholen, doe dan mee en zet uw textiel online! Als dank voor het online aanmelden ontvangt u kortingscodes voor verschillende duurzame merken, zoals LABFRESH, Walra bed- en badtextiel, SKOT Fashion en Loop.a Life.

De scholen die op de Bevelanden en Tholen meedoen zijn; Het Stelleplankier en De Vliete op Noord-Beveland, ‘t Honk en de Hoeksteen in Kapelle, de Linden en de Schakel in Borsele, Ter Tolne en OBS Oosterschelde in Tholen, ‘t Noorderlicht en Bisschop Ernstschool in Goes en de Klimroos en OBS Parelmoer in Reimerswaal. De Textiel Race Zeeuws-Vlaanderen is een initiatief van het O.L.A.Z., een samenwerking van de Zeeuwse gemeenten op het gebied van afvalverwijdering, in samenwerking met het ZRD en Curitas.

Textielrace