Nascheiding plastic, metaal en drankenkartons

U hoeft plastic, metaal en drankenkartons (PMD) niet meer zelf te scheiden. U gooit het thuis in de grijze bak bij het restafval (metaal deed u daar al in).
De rest doet Afvalverwerkingsbedrijf Rijnmond (AVR) in Rotterdam. Daar wordt PMD gescheiden van het restafval (nascheiding heet dat). Het is een proef van drie jaar.

Grijze bak wordt PMD+ bak

Uw grijze bak noemen we nu de PMD+ bak.
PMD staat voor plastic, metaal en drankenkartons. De + staat voor restafval. Restafval is het kleine beetje afval dat nog overblijft, nadat u het andere afval (gft, papier en karton, textiel en glas) goed heeft gescheiden.
De PMD+ bak blijven we iedere twee weken legen. De verzamelcontainers voor restafval bij appartementen (hoogbouw) zijn nu PMD+ verzamelcontainers.
De grijze bak heeft nu een PMD+ sticker. Een extra reminder voor u om te weten wat er in de grijze bak thuishoort.

Kijk voor meer informatie op www.wijdoenderest.nu.

Waarom doen we dit?

De nascheidingsinstallatie van AVR haalt PMD uit het restafval. De installatie haalt meer PMD uit het afval dan nu door het apart inzamelen van plastic en drankenkartons. Op die manier verzamelen we meer waardevolle grondstoffen die we kunnen hergebruiken.

Deze proef doen we samen met de Zeeuwse gemeentes Terneuzen, Reimerswaal en Borsele. De proef duurt 3 jaar. Na twee jaar bekijken we de resultaten. We beslissen dan hoe we verder gaan met onze afvalinzameling.

Vragen

Heeft u vragen over afval scheiden in het algemeen? Lees dan de veelgestelde vragen via onderstaande button.

Veelgestelde vragen