Beste inwoners

Gegevens bekendmaking
Soort bekendmaking: Mededelingen
Publicatiedatum: 06-05-2020
Bekendmaking heeft betrekking op: Heel Noord-Beveland

Inmiddels liggen een rustige Koningsdag en Bevrijdingsdag achter ons. Tijdens de lintjesregen op 24 april mocht ik acht Koninklijke Onderscheidingen uitreiken en dit droeg bij aan het record aan lintjes binnen Zeeland dit jaar! Zoveel mensen die zich belangeloos inzetten voor de samenleving, daar mogen we allemaal trots op zijn! Het is jammer dat ik de onderscheidingen niet persoonlijk kon uitreiken, dit gebeurt hopelijk nog later dit jaar.

De dodenherdenking op 4 mei heeft dit jaar plaatsgevonden zonder dat u daar als inwoners bij aanwezig kon zijn. Dit vonden wij een groot gemis, wij hebben daarom een live uitzending verzorgd, die door veel mensen bekeken is.

Scholen open

Volgende week maandag gaan de basisscholen weer open en kinderen mogen weer gaan sporten. Ik weet zeker dat heel veel kinderen weer zin hebben om naar school en sport te gaan en het geeft ouders wat meer lucht. Scholen hebben zich gedurende deze periode heel flexibel opgesteld, hartelijk dank hiervoor.

Recreatie

De Veiligheidsregio Zeeland heeft besloten de noodverordening aan te passen en heeft de maatregelen versoepeld. Sinds vrijdag 1 mei zijn eigenaren van tweede woningen, stacaravans met eigen sanitair en boten weer welkom op ons eindeloos eiland. Dat is goed nieuws voor veel van onze ondernemers en de vaste toeristen. Hoewel het voorlopig een ander seizoen is dan anders, wil ik hen een fijne tijd toewensen.

Het lijkt erop dat de maatregelen om verspreiding van het corona virus te voorkomen, langzaam effect beginnen te krijgen. De maatregelen blijven van kracht en ik wil u verzoeken om deze te blijven opvolgen. Nog even volhouden, want samen staan we sterk!


Met vriendelijke groeten,

Loes Meeuwisse
Burgemeester Noord-Beveland