Beste inwoners

Gegevens bekendmaking
Soort bekendmaking: Mededelingen
Publicatiedatum: 20-05-2020
Bekendmaking heeft betrekking op: Heel Noord-Beveland

De nationale en regionale maatregelen zijn versoepeld: contactberoepen zijn weer gestart en kinderen gaan weer deels naar school en bibliotheken zijn weer geopend. Ook zijn er versoepelingen met betrekking tot sport.
Ik hoop dat u allemaal gezond bent en blijft en ervan kunt genieten dat de zon schijnt. Het is fijn dat de kinderen weer (deels) naar school gaan en u weer naar de kapper kunt.

Terrassen

Als de cijfers het toelaten mogen binnenkort de terrassen open, met de anderhalve meter afstand regel. Om dit te realiseren mogen terrassen worden uitgebreid, eigenaars konden tot afgelopen maandag hun voorstel indienen bij de gemeente en worden binnenkort van een antwoord voorzien.

Recreatie

De Veiligheidsregio Zeeland laat in verantwoorde stappen het toerisme toe. Sinds vrijdag 15 mei mag 50% van het aantal toeristische slaapplaatsen verhuurd worden en op 29 mei wordt dat naar verwachting 75%. Dat kan alleen als de druk op de zorg acceptabel blijft. De versoepelingen zijn goed nieuws voor veel van onze ondernemers en de toeristen. Hoewel het voorlopig een ander seizoen is dan anders, wil ik hen een fijne tijd toewensen.

Om de versoepelingen in stand te houden is het belangrijk om nog steeds de richtlijnen van het RIVM op te blijven volgen. We zijn er nog niet, maar samen staan we sterk! Graag wens ik u alvast een fijn Hemelvaartsweekend.


Met vriendelijke groeten,

Loes Meeuwisse
Burgemeester Noord-Beveland