Bewegen voor 70+

Deze pagina is gearchiveerd op 18-01-2020.
Gegevens bekendmaking
Soort bekendmaking: Mededelingen
Publicatiedatum: 18-12-2019
Bekendmaking heeft betrekking op: Heel Noord-Beveland

Op 7 januari 2020 gaat het beweeguurtje voor ouderen weer van start. Omdat bewegen zorgt voor een betere conditie, zeker als u door uw leeftijd een lichamelijke beperking ondervindt. Juist dan zorgt bewegen ervoor dat men zich niet alleen lichamelijk maar ook mentaal fitter voelt. Vitaal ouder worden heeft bovendien als voordeel dat men ook langer de activiteiten kunt blijven doen die men graag doet.

Bewegen geeft energie, zowel letterlijk als figuurlijk. Bewegen brengt u onder de mensen. Bij bewegen in groepsverband combineert u de lichamelijke voordelen met het vergroten en/of onderhouden van uw sociale contacten. Voor velen geldt dat het in groepsverband bewegen bijdraagt aan het plezier dat men er aan beleefd. Het bewegen in groepsverband maakt het bovendien makkelijker om bewegen vol te houden. Het is een stok achter de deur.


Ook iets voor u?                                                                                                                

Bent u 70 jaar of ouder, kom dan vrijblijvend een kijkje nemen of een keertje (gratis) meedoen om in te kunnen schatten of bewegen voor ouderen ook iets voor u is.

Een groep bestaat minimaal uit 10 en maximaal uit 15 deelnemers. Op dinsdag 7 januari  gaan we weer van start in Amaliahof, Eduard Flipsepad in Wissenkerke. Om 10.30 uur staat de koffie of thee voor u klaar, om 11.00 uur begint het beweeguurtje. Het beweeguurtje wordt gegeven door mevrouw Anita de Bree (fysiotherapeut). De kosten zijn € 3,50 per keer inclusief een kopje koffie of thee.  Bij vragen kunt u contact opnemen met An Butter, gemeente Noord-Beveland  14 0113.