Feestdagen van NIX

Deze pagina is gearchiveerd op 18-01-2020.
Gegevens bekendmaking
Soort bekendmaking: Mededelingen
Publicatiedatum: 18-12-2019
Bekendmaking heeft betrekking op: Heel Noord-Beveland

De feestdagen zijn weer in aantocht. Gezelligheid! Ook tijdens het kerstdiner en oudejaarsavond is het normaal dat jongeren niet drinken tot tenminste hun 18e jaar.
Maar hoe leg je dat aan je puber uit?
Veel ouders weten dat je kind alcohol laten drinken slecht is voor hun hersenontwikkeling. De laatste jaren is dan ook het percentage 12-jarigen dat een glas alcohol gedronken heeft, gedaald met 53%. Ook onder 14-jarigen is een flinke daling te zien van 40%. Dat is zeker een verdienste van ouders die duidelijke regels zijn gaan stellen: geen alcohol tot tenminste 18 jaar.


Happy Drink

Maar hoe doe je het nu met de feestdagen? Volwassenen drinken zelf ook bij bijzondere gelegenheden en toch dat glaasje voor je kind inschenken is zo gebeurd. Maar een regel blijft alleen maar duidelijk bij kinderen als je consequent bent. Dus ook bij speciale gelegenheden thuis: geen alcohol als je nog geen 18 bent. Een tip: biedt een feestelijk alcoholvrij drankje aan, bijvoorbeeld een Happy Drink (www.happydrinks.nl). 
Tips om het gesprek met je kind te voeren kun je vinden op www.laatzenietverzuipen.nl. Meer informatie vind je ook op www.nix18.nl, www.uwkindenalcohol.nl en www.jmouders.nl.