Halt! U valt!

Gegevens bekendmaking
Soort bekendmaking: Mededelingen
Publicatiedatum: 12-02-2020
Bekendmaking heeft betrekking op: Heel Noord-Beveland

Iedereen valt weleens. Het overkomt mensen van alle leeftijden. Vanaf 65 jaar valt men wel vaker en is de kans op blessures ook groter. Vallen is niet alleen pijnlijk maar kan ook ingrijpende persoonlijke gevolgen hebben. Zo blijkt dat alleen al de angst om te vallen ervoor kan zorgen dat men minder durft te bewegen. Verminderde lichamelijke fitheid en zelfs bedlegerigheid kunnen het gevolg zijn van deze angst. Door voorlichting en training wordt de kans om te vallen minder. Gemeente Noord-Beveland biedt daarom een cursus “In Balans” aan. De moeite waard om het te proberen.
Aan de cursus  zijn geen kosten verbonden en gaat door bij minimale deelname van zes personen.

Programma

“In Balans” is een voorlichtingscursus en bestaat uit informatie en praktische oefeningen, onder leiding van een fysiotherapeut, met als doel vallen te voorkomen.
De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten, namelijk op 5 – 12 – 19 en 26 maart van 10.00 tot 12.00 uur in Amaliahof, Eduard Flipsepad in Wissenkerke.

Iets voor u?

Aanmelden kan tot 26 februari bij mevrouw Butter, gemeente Noord-Beveland 14 0113 of per e-mail. Let op: als u bent aangemeld dan rekenen wij op uw komst!