Jutbakken voor zwerfafval

Gegevens bekendmaking
Soort bekendmaking: Mededelingen
Publicatiedatum: 11-09-2019
Bekendmaking heeft betrekking op: Heel Noord-Beveland

Om zwerfafval zoveel als mogelijk tegen te gaan en om jutters te faciliteren zijn er op tien plaatsen op Noord-Beveland jutbakken geplaatst. Het is een uitwerking van het ondertekende samenwerkingsconvenant Schone Schelde. Door aan te sluiten bij de landelijke campagne ‘Doe mee, verlos de zee!’ probeert de gemeente inwoners en toeristen te enthousiasmeren en mobiliseren om samen de kust schoon te maken. Om dit zo gebruiksvriendelijk mogelijk te faciliteren zet de gemeente daarom jutbakken. Daarnaast worden er zwerfafvalsets aangeboden aan de campings die aan de Oosterschelde grenzen en de dorpshuizen.

Zwerfafvalsets

Indien men een zwerafvalset wil gebruiken kunnen ze vooraf gereserveerd worden om zo te kijken of de zwerfafvalset beschikbaar is en op welk tijdstip af te halen. Ze zijn, naast de dorpshuizen, op deze locaties aanwezig:
Roompot Vakantiepark Beach Resort; Roompot Noordzee Résidence De Banjaard; Camping Anne Friso Kamperland; Camping De Molenhoek Kamperland;Camping Orisant Colijnsplaat; Minicamping Mattemburgh Colijnsplaat; Minicamping Weizicht Kats;Minicamping Zeelucht Wissenkerke; Camping Vlietenburg Wissenkerke.