Juvent geeft uitleg over pleegzorg

Gegevens bekendmaking
Soort bekendmaking: Mededelingen
Toelichting:

De stap om aan kinderen te beginnen, zet je niet zomaar. Laat staan wanneer je ervoor kiest om pleegouder te worden. Je zit vast vol met vragen. Wat voor bagage neemt een pleegkind met zich mee en kan ik daarmee omgaan? Past een pleegkind wel bij mijn huidige gezinssituatie? Hoe word ik pleegouder?  Sommige van deze vragen moet de praktijk uitwijzen. Maar op veel van deze vragen vind je een antwoord tijdens een speciaal georganiseerde informatiebijeenkomst door Juvent in Middelburg en Goes. Juvent is een Zeeuwse jeugdzorginstelling en ondersteunt pleeggezinnen en (pleeg)kinderen in hun ontwikkeling.

Data:

26.09.2019  Regiokantoor Middelburg, Prins Bernardstraat 4 in Middelburg
10.12.2019  Regiokantoor Goes, Beukenstraat 62 in Goes

Programma

Vanaf 19.45 uur is er ontvangst met een kopje koffie of thee. Ervaren trainers geven uitleg over pleegzorg in Zeeland en over het voorbereidingsprogramma voor aspirant-pleegouders. Er zijn ook pleegouders aanwezig die vanuit eigen ervaring meer vertellen over het pleegouderschap. Verder biedt het programma volop ruimte voor het stellen van vragen. Daarbij is het goed te melden dat je –in tegenstelling tot het krijgen van eigen kinderen- nog nergens aan vast zit na het bezoeken van deze avond.

Vraag alvast een informatiepakket aan

Doe dit via www.juvent.nl/informatiepakket. Het doornemen van het informatiepakket zorgt ervoor dat je beslagen ten ijs komt op de informatieavond en je al het één en ander weet over pleegzorg. Aanmelden voor de informatieavond kan via www.juvent.nl/informatieavond.
 

Publicatiedatum: 25-09-2019
Bekendmaking heeft betrekking op: Heel Noord-Beveland