Orange the World, STOP Geweld tegen vrouwen

Gegevens bekendmaking
Soort bekendmaking: Mededelingen
Toelichting:

Tot en met 10 december, de Internationale Dag van de Rechten van de Mens, vindt de actie tegen geweld tegen vrouwen plaats. In Nederland is het UN-Women Nationaal Comité Nederland dat, samen met (service clubs) Zonta en de Soroptimisten, de campagne aanstuurt. Het is een campagne om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen, èn dit geweld beter bekend en bespreekbaar te maken. Ook in Nederland, Zeeland en Noord-Beveland!
De meest in het oog lopende actie is het oranje uitlichten van (markante en bekende) gebouwen, zoals de Erasmusbrug in Rotterdam; het Binnenhof in Den Haag; het Stadhuis in Middelburg, de  Televisietoren in Goes en de Nicolaaskerk in Kortgene.
'Oranje' staat voor de dageraad, een zonnige toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes. De gemeente Noord-Beveland ondersteunt deze actie en vraagt aandacht voor deze problematiek. In de loop van 2020 zal ook door middel van een themadebat inhoudelijke aandacht zijn voor dit onderwerp. Voor meer informatie zie ook  de website Orange the World.
 

Publicatiedatum: 04-12-2019
Bekendmaking heeft betrekking op: Heel Noord-Beveland