Start deze zomer je eigen bedrijf met begeleiding, verzekering en een startkapitaaltje!

Gegevens bekendmaking
Soort bekendmaking: Mededelingen
Publicatiedatum: 01-07-2020
Bekendmaking heeft betrekking op: Heel Noord-Beveland

Op 20 juli start het zesde jaar van het project ZomerOndernemer Zeeland. Het project helpt en ondersteunt Zeeuwse jongeren, in de leeftijd van 15 tot 23 jaar, met het opzetten en runnen van hun eigen onderneming tijdens de zomervakantie. Ook gedurende deze Corona periode. De deelnemers krijgen gedurende het project veel begeleiding, worden verzekerd en ontvangen een startkapitaaltje.

“Juist nu is het belangrijk om jongeren een vooruitzicht in het ondernemen te bieden. Veel jongeren hebben in de afgelopen maanden niet kunnen werken, liepen daardoor inkomsten mis en hebben er aan gedacht eigen baas te worden. De quarantaine periode heeft veel nadelen gehad, maar er zijn ook veel mooie bedrijfsideeën gevormd en waar kunnen jongeren dit beter uittesten dan in het project ZomerOndernemer Zeeland?, aldus Cleopatra O’bryan, coördinator van het project.

We starten op 20 juli met een trainings-driedaagse waarin we, door middel van diverse oefeningen, de deelnemers klaarstomen voor het ondernemerschap. Ook besteden we tijd en aandacht aan hun eigen onderneming door bijvoorbeeld de ‘pitches’ te oefenen. In de weken erna komen we steeds bijeen voor reflectie. Wat gaat er goed en wat kan er beter? Waar hebben ze hulp bij nodig? Steeds is aan dit moment ook een workshop of bedrijfsbezoek gekoppeld die gelinkt zijn aan het ondernemerschap.

De workshops worden door verschillende regionale partners verzorgd en op deze manier bouwen de deelnemers hun netwerk uit. Voorbeelden van workshops: Officieel ondernemerschap en de rechtsvormen door de Kamer van Koophandel, Basisboekhouding en de BTW-aangifte door Vuyk accountants, Zakelijk bankieren, verzekeren en financieren door onze hoofdsponsor Rabobank en meer. Kortom een druk, maar interessant en leerzaam programma voor jongeren die graag willen ondernemen.

Om mee te kunnen doen heb je alleen een idee voor een onderneming nodig of moet je recent gestart zijn. Verder moet je minimaal 4 weken, maximaal 5 weken beschikbaar zijn om het programma te kunnen volgen. Deelname is gratis! Aanmelden voor het project is mogelijk tot uiterlijk 15 juli en kan via www.zomerondernemer.nl
 

ZomerOndernemer Zeeland wordt mogelijk gemaakt door de hoofdsponsor Rabobank, Provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten Terneuzen, Sluis, Goes, Borsele, Veere, Schouwen-Duiveland, Hulst, Tholen, Reimerswaal en Noord-Beveland. Daarnaast zijn er ook landelijke sponsors die het project een warm hart toedragen.