Tijdelijke afhaalservice op afspraak in Zeeuwse Bibliotheken

Gegevens bekendmaking
Soort bekendmaking: Mededelingen
Publicatiedatum: 06-05-2020
Bekendmaking heeft betrekking op: Heel Noord-Beveland

De Bibliotheken en de Bibliobussen in Zeeland kunnen nog niet open. Op dit moment wordt er door de bibliotheekleden veel gebruik gemaakt van de landelijke online Bibliotheek voor het lenen van e-books en luisterboeken. Om de Zeeuwse leden in deze tijd de kans te geven om ook gedrukte (jeugd)boeken te lenen, is vanaf 28 april de AfhaalBieb gestart.

Aanvragen via de websites

Via een formulier op de websites van de Bibliotheken in Zeeland kunnen leners hun voorkeur opgeven. Dit kunnen titels van boeken zijn die aanwezig zijn in hun AfhaalBieb of genres en onderwerpen. De Bibliotheken leveren maximaal drie titels per keer. Leners kunnen via het formulier aangeven in welke Bibliotheek of op welke standplaats van de Bibliobus zij de boeken willen ophalen.

Volgens richtlijnen RIVM

In de Bibliotheken zelf zullen de medewerkers de pakketjes klaarzetten. Alles gaat volgens de richtlijnen van het RIVM. Dit houdt in dat boeken na het opzoeken ook nog minimaal een dag blijven staan om mogelijke verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Afhalen

Leners krijgen een berichtje met de dag en het tijdstip waarop het papieren tasje opgehaald kan worden. De boeken zijn dan al verwerkt op de pas van de lener, waardoor bij het ophalen geen contact nodig is tussen de lener en de bibliotheekmedewerker.

Locaties

De Bibliotheken waar leners de boeken kunnen afhalen: Bibliobussen, kernen in de gemeente Veere en in de gemeente Noord-Beveland; Goes; Heinkenszand; Hulst; Kapelle; Kruiningen; Oostburg; Sint-Annaland; Terneuzen; ZB Middelburg, ZB Vlissingen, Zierikzee.