Routebeschrijving

Lees hier op welke manier u Noord-Beveland kunt bereiken.

Vlissingen naar Noord-Beveland

Als u vanuit Vlissingen naar Noord-Beveland wilt dan moet u eerst naar de N661Nieuwe Vlissingseweg. Dan moet u bij de verkeerslichten linksaf, u gaat dan voorlangs de sociale werkplaats. Deze weg moet u volgen tot u op het einde rechtdoor Middelburg in kan en daar moet u linksaf, zodat de school dan aan uw rechterhand komt te liggen. Deze weg kunt u volgen tot u bij een kruispunt komt met aan de rechterkant een pompstation. Hier moet u linksaf. Nu komt u op de N57/Noordweg deze kunt u helemaal volgen dan komt u langs Vrouwenpolder. U gaat langs het Veerse Meer over de Veerse Dam en u kunt deze weg volgen tot u op het kruispunt voor de stormvloedkering komt en hier moet u rechtsaf (linksaf gaat u naar het strand de Banjaard). Nu bent u aangekomen op dé verkeersader van Noord-Beveland. Deze weg leidt u naar alle dorpen op Noord-Beveland.

Bergen op Zoom naar Noord-Beveland

Ten eerste moet u naar de A58 en die volgen tot u de afslag Goes ziet. Als u hier afgeslagen bent ziet u aan de rechterkant, na ongeveer 200 meter, de Zeelandhallen. Als u op deze weg zit (A256Deltaweg) kunt u deze volgen tot over de brug bij Kats. Na het BP tankstation is er een afslag rechtsaf (N255Oost Westweg) aan het einde van de afslag moet u linksaf (gaat u rechtsaf dan kunt u middels het volgen van de borden eenvoudig naar Kats) dan komt u op de N255 deze kunt u blijven volgen tot u na ongeveer 8 à 9 km rechtsaf) en rijdt u Wissenkerke binnen waar het gemeentehuis staat. Gaat u bij deze kruising linksaf dan rijdt u naar Geersdijk en als u rechtdoor rijdt dan komt u na verloop van tijd een afslag richting Kamperland tegen.

Rotterdam naar Noord-Beveland

U moet in eerste instantie op de A16/E19 Rijkweg A16 komen en links aanhouden u komt dan na zo'n 20 minuten bij de afslag Zoomland (27) deze moet u oprijden en dan kunt u verder op A4/randweg Oost. U moet nu afslag Markiezaat hebben en verder rijden op de A58 tot u bij Goes aangekomen bent. Deze moet u volgen tot u de afslag Goes ziet. Als u hier afgeslagen bent ziet u aan de rechterkant, na ongeveer 200 meter, de Zeelandhallen. Als u op deze weg zit (A256Deltaweg) kunt u deze volgen tot over de brug bij Katseveer. Na het BP tankstation is er een afslag rechtsaf (N255Oost Westweg) aan het einde van de afslag moet u linksaf (gaat u rechtsaf dan kunt u middels het volgen van de borden eenvoudig naar Kats) dan komt u op de N255 deze kunt u blijven volgen tot u na ongeveer 8 à 9 km rechtsaf (aangegeven middels borden) en rijdt u Wissenkerke binnen waar het gemeentehuis zich bevindt.

De weg op Noord-Beveland

De infrastructuur van Noord-Beveland is vrij simpel. Er is namelijk één weg waarmee ieder dorp simpel bereikbaar is. Dit is de N255. Deze weg loopt van het uiterste westen naar het oosten van het eiland. Als u vanaf het westen komt kunt u achtereenvolgens eenvoudig naar Kamperland, Wissenkerke, Geersdijk, Kortgene, Colijnsplaat en Kats. De N255 sluit ook aan op de 4 toegangswegen, de Veerse Dam, de Stormvloedkering, de Zeelandbrug en de Zandkreekbrug, naar andere delen van Zeeland Mochten deze routes onvolledig of te summier zijn voor u dan kunt u via deze routeplanner uw route zelf bepalen en vollediger maken.

Openbaar vervoer

Noord-Beveland heeft geen eigen NS station. Vanaf het station Goes kunt u wel met de bus naar Noord-Beveland reizen. In Zeeland wordt het busvervoer geregeld door Connexxion. De buslijnen rijden langs de verschillende kernen. Uw route met de bus kunt u op de website van Connexxion plannen.

Meer informatie: