Bericht namens burgemeester aan inwoners Noord-Beveland

Beste inwoners van gemeente Noord-Beveland,

Afgelopen zondag heeft het kabinet een nieuw pakket maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Aanvullend op de eerdere maatregelen, worden nu ook scholen, horeca en sportgelegenheden tot en met 6 april 2020 gesloten.

Help elkaar

We zien bemoedigende signalen van inwoners van de gemeente die juist nu doen wat nodig is en daarbij de naaste niet uit het oog verliezen. Daar ben ik u zeer dankbaar voor en ik ben ervan overtuigd dat we ons er op deze manier samen doorheen zullen slaan! Bijzonder veel respect heb ik voor mensen die werken in de zorg, die onder soms zware omstandigheden nog steeds voor u klaarstaan.

Neem uw verantwoordelijkheid

We moeten verspreiding van het virus zien te voorkomen. De maatregelen hebben impact op ons leven, dat merken we met zijn allen. Via onze website wordt u zo goed mogelijk op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkelingen. Met u hoop ik dat we het coronavirus samen snel de baas zijn zodat we terug kunnen keren naar ons normale leven. Tot die tijd wens ik u veel gezondheid én wijsheid toe.

Dienstverlening gemeente aangepast

De gemeente werkt minimaal tot en met maandag 6 april aanstaande alleen op afspraak. Via de gemeentelijke website kunnen producten en diensten worden aangevraagd. Lukt het niet digitaal een afspraak te maken, doe dit dan telefonisch via 14 0113. 
De dienstverlening van de gemeente gaat zoveel mogelijk door, maar wel gericht op de écht noodzakelijke taken en producten. Daarom wil ik u vragen om vooraf te bedenken of het product of de dienst die u nodig heeft van de gemeente op dit moment noodzakelijk is. Ik hoop op uw begrip hiervoor.
In de maanden dat ik nu burgemeester van Noord-Beveland mag zijn, heb ik de gemeente leren kennen als een warme en betrokken gemeenschap. Het is juist deze betrokkenheid, die ons er doorheen gaat helpen. In moeilijke tijden, moeten we er voor elkaar zijn!

Loes Meeuwisse
Burgemeester Noord-Beveland