Financiële hulp voor (zelfstandig) ondernemers in De Bevelanden

Het kabinet heeft besloten om vanwege het coronavirus economische maatregelen te nemen. De overheid helpt ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. Er zijn meerdere regelingen waar ondernemers (ZZP of MKB) gebruik van kunnen maken. Vanaf vandaag kunnen ondernemers die woonachtig zijn in de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland of Reimerswaal terecht bij GR de Bevelanden. De afdeling Werk, Inkomen en Zorg (WIZ) van GR de Bevelanden verzorgt deze tijdelijke regelingen voor de Bevelandse gemeenten.

Inkomensondersteuning levensonderhoud

Het kabinet stelt een tijdelijke, versoepelde regeling in om ondernemers (ZZP of MKB) te ondersteunen, zodat zij hun bedrijf kunnen voortzetten. Zelfstandigen kunnen voor een periode van drie maanden, via een versnelde procedure, aanvullende inkomensondersteuning krijgen voor levensonderhoud. Deze regeling vult het inkomen aan tot het sociaal minimum en hoeft niet te worden terugbetaald. De hoogte van de inkomensondersteuning is afhankelijk van het inkomen en de samenstelling van het huishouden en bedraagt maximaal 1.500 euro per maand (netto). Er vindt geen vermogens- of partnertoets plaats.

Lening voor bedrijfskapitaal

Daarnaast is door deze tijdelijke regeling ook ondersteuning mogelijk in de vorm van een lening voor bedrijfskapitaal. Deze lening is tot een bedrag van maximaal
10.157 euro (netto) tegen een verlaagd rentepercentage.

Meer informatie en aanvragen

Op www.grdebevelanden.nl/noodpakket-voor-ondernemers is meer informatie te vinden over de regelingen. Ook kan men hier de aanvraagformulieren downloaden.