Patiënt met coronavirus (COVID-19) in de gemeente Noord-Beveland

Een man uit Kamperland is besmet geraakt met het coronavirus (COVID-19). Dit is na laboratoriumonderzoek vastgesteld.  Hij zit in thuisisolatie en maakt het naar omstandigheden goed.

Burgemeester Loes Meeuwisse:

“Wij zijn vanochtend geïnformeerd door GGD Zeeland over een positieve besmetting met het coronavirus (COVID-19), het betreft een inwoner uit onze gemeente. Dit is in de eerste plaats natuurlijk heel vervelend voor de betreffende persoon en zijn naasten.Ik heb het volste vertrouwen in de aanpak van de verschillende betrokken partijen. De gemeente heeft nauw contact met de GGD en de Veiligheidsregio. Op dit moment wordt het contactonderzoek uitgevoerd door GGD Zeeland.”

 Er zijn nu negen bevestigde besmettingen met het nieuwe coronavirus (COVID-19) in Zeeland. GGD Zeeland brengt in kaart met wie deze patiënten contact hebben gehad (contactonderzoek). GGD Zeeland blijft alert op nieuwe besmettingen en past steeds hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Zeeland verder verspreidt.

Wat kan je zelf doen?

Het is belangrijk te letten op goede hand en hoesthygiëne, zo voorkom je allerlei ziektes. Dit doe je door:

  • Was je handen regelmatig;
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes;
  • Schud geen handen.