Duurzaamheid en duurzaam bouwen

 • Zeeland verandert mee

  Het klimaat verandert; het weer wordt extremer. Er zijn meer plensbuien en tijdens hete zomers verdroogt de grond. Klimaatverandering heeft ook invloed op onze gezondheid. Dat raakt alle Zeeuwen. En iedere Zeeuw kan iets doen! Leg bijvoorbeeld een groen dak aan, drink voldoende water tijdens hete dagen, of plant een Zeeuws knoopje in je tuin. Zo dragen we allemaal bij aan een klimaatbestendig Zeeland. Op deze website vind je meer informatie over klimaatverandering en de gevolgen, wat jij kan doen, en wat er al gebeurt in Zeeland.

 • Parijs op z'n Zeeuws: Zeeuws Energieakkoord (RES)

  “Parijs op z’n Zeeuws” staat voor hoe we in Zeeland de afspraken van het Klimaatakkoord van Parijs gaan uitvoeren. Hoe we in 2030 en 2050, respectievelijk 49% en 95% CO2-uitstoot reduceren binnen de sectoren Gebouwde Omgeving, Mobiliteit en Elektriciteit. Dit doen we samen onder de naam Zeeuws Energieakkoord.

 • Voorlichtingscentrum Duurzaam Bouwen

  De gemeente heeft weer een voorlichtingscentrum rondom duurzaam bouwen ingericht, iedere tweede dinsdagavond van de maand is het voorlichtingscentrum van 19.00 tot 21.30 uur geopend. Het centrum bevindt zich aan de Noordeindstraat 23 in Wissenkerke.
  Let op, op dinsdag 14 september 2021 is weer de eerstvolgende openstelling.

 • Subsidieregeling Duurzaam Bouwen

  Landelijk vinden er steeds meer ontwikkelingen plaats op het gebied van duurzaamheid. De ambitie is om Nederland een van de schoonste en zuinigste energielanden in Europa te maken. Duurzaam bouwen kan hier een grote bijdrage aan leveren. Zowel bij nieuwbouw als bij bestaande bouw kan veel rendement behaald worden. De gemeente Noord-Beveland stimuleert dit met de subsidieregeling Duurzaam Bouwen.

  Duurzaam bouwen betekent niet alleen een beperking van de CO2-uitstoot, maar ook een besparing op uw energierekening!

 • Subsidieregeling Duurzaam Bouwen op bedrijventerreinen

  Subsidieregeling Duurzaam Bouwen op bedrijventerreinen

  Bekijk meer informatie over de subsidieverordening duurzaam bouwen op bedrijventerreinen.

 • Duurzaam Bouwloket Zeeland

  Heeft u vragen over duurzaam (ver)bouwen, energie besparen, beschikbare subsidies of energie opwekken? Duurzaam Bouwloket helpt u van A tot Z bij het verduurzamen van uw woning. Dit is een digitaal energieloket dat u door de gezamenlijke Zeeuwse gemeenten wordt aangeboden. 

 • De 'Nul op de meter' woning

 • Passief Huizen in Wissenkerke