Het Economisch Loket

Innoverende mensen, nieuwe en gevestigde ondernemers kunnen terecht bij het Economisch Loket. Het is een loket in de brede zin van het woord: grondverkopen, maar ook allerlei ondernemingsgerichte activiteiten op de terreinen landbouw, recreatie en natuur worden aan het Economisch Loket behandeld.

Het Economisch Loket functioneert bovendien als vraagbaak.

  • Waar haal ik geld vandaan?
  • Wie heb ik nodig om mijn idee te realiseren?
  • Hoe zit het met vergunningen?

U kunt met dit soort vragen bij het loket terecht.

Samenwerken

Verder vindt de gemeente het belangrijk dat de ondernemers elkaar weten te vinden en door samen te werken elkaar te versterken. Regelmatig worden er daarom ontmoetingen georganiseerd, een van de bekendste activiteiten is het jaarlijkse evenement Bedrijven bezoeken Bedrijven.

Subsidie

Bovendien biedt het loket ook bijzondere subsidie aan:

Bij deze subsidie kunt u in aanmerking komen voor een bijdrage van maximaal € 10.000,-. Dit is misschien net het duwtje in de rug wat u nodig heeft om uw idee te realiseren.

Natuurlijk houdt het loket zich ook bezig met het bieden van ondernemersruimte, in de letterlijke en abstracte zin. Minder regels, duurzame bedrijventerreinen, wij werken er aan! Kortom heeft u vragen op het gebied van ondernemen, richt u zich dan tot het Economisch Loket.