Nieuws

 • Gewijzigde openingstijden in verband met Pasen

  (07-04-2020)

  In verband met Pasen zijn er gewijzigde openingstijden. Op vrijdag 10 april (Goede Vrijdag) en op maandag 13 april (Tweede Paasdag) is de gemeente niet bereikbaar en het gemeentehuis gesloten.

 • Bibliobussen rijden niet, online bibliotheek beschikbaar

  (07-04-2020)

  De bibliobussen rijden niet, maar de online bibliotheek is beschikbaar voor e-books en luisterboeken et cetera. Zie de website van de Bibliotheek voor meer informatie.

   

 • Blijf thuis met Pasen - Paastekening

  (07-04-2020)

  Komend weekend is het Pasen, het kabinet adviseert om ook tijdens Pasen zoveel mogelijk thuis te blijven. Daarom hebben wij  samen met CJG Noord-Beveland onderstaande paastekening gemaakt, speciaal voor de kleine Peelanders. Leuk om aan de kinderen te geven en de creativiteit de vrije loop te laten gaan!

 • Afvalinzameling gaat gewoon door

  (07-04-2020)

  Ondanks de coronacrisis gaat de afvalinzameling in de gemeente Noord-Beveland gewoon door. Bekijk via de afvalkalender wanneer welke afvalstroom wordt opgehaald. Mochten er wijzigingen komen, dan informeren wij u hierover via onze gemeentelijke website en via het gele krantje.

 • In juni nieuwe afvalcontainers voor Noord-Beveland

  (06-04-2020)

  In juni krijgen alle (recreatieve) woningen op Noord-Beveland nieuwe PMD+ en gft-afvalcontainers*. De nieuwe containers hebben andere kleuren, een adressticker met barcode en een tag.

  * Indien dit mogelijk is i.v.m. eventuele coronamaatregelen.

 • Voorlichtingscentrum duurzaam bouwen gesloten

  (31-03-2020)

  Ons Voorlichtingscentrum duurzaam bouwen is in verband met het coronavirus gesloten tot nader bericht.

 • Boodschappenservice

  (27-03-2020)

  Lukt het u niet meer om boodschappen te gaan doen of kent u iemand die deze hulp kan gebruiken?

  Neem dan contact op met An Butter via of 0113 377377 of per mail via info@noord-beveland.nl.

 • Verkeersregelaars bij alle milieustraten vanwege drukte

  (20-03-2020)

  Vanwege de enorme drukte op de Zeeuwse milieustraten zullen vanaf vrijdag 20 maart 2020 verkeersregelaars ondersteunen bij de toegangsdosering op alle milieustraten in Zeeland.

 • Nieuwe Peelander - enkel digitaal

  (18-03-2020)

  Er is weer een nieuwe Peelander. In verband met de coronacrisis wordt de Peelander enkel digitaal verspreid om zo actueel mogelijk te zijn. Daarom hebben we een aangepaste Peelander ontwikkeld waar geen bijeenkomsten in worden vermeld.

 • Zeeuwse milieustraten geopend, maar het is erg druk

  (17-03-2020)

  De Zeeuwse milieustraten zijn gewoon geopend, maar het is erg druk, om de juiste hygiënemaatregelen in acht te kunnen nemen en de drukte te beheersen, zullen bezoekers mogelijk gedoseerd worden toegelaten. Er kunnen daardoor wachtrijen (met auto’s) ontstaan buiten de poort. Lees het volledige bericht op de website van de ZRD.

 • Gemeente werkt alleen op afspraak

  (16-03-2020)
 • Aangepaste dienstverlening WIZ GR De Bevelanden

  (13-03-2020)

 • Annulering activiteiten i.v.m. coronavirus

  (13-03-2020)

  De volgende activiteiten gaan niet door i.v.m. het coronavirus tot nader bericht:

  - Taalcafé

  - Open tafels

  - Bewegen voor ouderen

  - Halt u Valt

  - E-bike training 'Het nieuwe fietsen'

 • Patiënt met coronavirus (COVID-19) in de gemeente Noord-Beveland

  (12-03-2020)

  Een man uit Kamperland is besmet geraakt met het coronavirus (COVID-19). Dit is na laboratoriumonderzoek vastgesteld.  Hij zit in thuisisolatie en maakt het naar omstandigheden goed.

 • Zeeland presenteert als eerste Regionale Energiestrategie

  (10-03-2020)

  De regio Zeeland presenteert als eerste regio van Nederland haar Regionale Energiestrategie (RES). Een plan om voor 2050 broeikasgassen terug te dringen en de opwarming van de aarde tegen te gaan. Met de RES geeft Zeeland invulling aan het landelijk en Parijse Klimaatakkoord en draagt zij haar steentje bij aan de energietransitie.

 • Kent u iemand die een Koninklijke onderscheiding verdient?

  (09-03-2020)

  Overal in Nederland zetten mensen zich in voor de  samenleving. Meestal doen ze dat onopvallend en  op de achtergrond. Maar deze personen zouden best eens in het zonnetje mogen worden gezet. Kent u zo iemand, en vindt u dat deze persoon publieke erkenning verdient? De meest waardevolle waardering voor hem of haar is het toekennen van een Koninklijke onderscheiding of ‘lintje’.

 • De Jongerenraad zoekt JOU!

  (26-02-2020)

  De Jongerenraad van Noord-Beveland zet zich al jaren in voor de jongeren binnen onze mooie gemeente. Dit doen wij door verschillende activiteiten te organiseren, behoeftes van jongeren te peilen en zowel gevraagd als ongevraagd advies te geven aan de gemeenteraad.

 • Koolmonoxide is een ware sluipmoordenaar

  (24-02-2020)

  Koolmonoxide is een ware sluipmoordenaar. Het is een zeer giftig gas, dat je niet ruikt en niet proeft. Jaarlijks overlijden in Nederland gemiddeld 10 tot 15 personen door koolmonoxidevergiftiging. De oorzaak van een koolmonoxidevergiftiging is vaak een combinatie van een defect of slecht onderhouden gastoestel, geiser of cv-installatie en onvoldoende ventilatie.

 • Zonnepanelen op dak gemeentehuis

  (13-02-2020)

  Het gemeentehuis in Wissenkerke kreeg afgelopen maand 110 zonnepanelen op het dak, genoeg om de helft van het elektrische energieverbruik te dekken.

 • Hoe kan schone energie uit IJmuiden Ver het best bij gebruikers komen?

  (07-01-2020)

  Windenergiegebied IJmuiden Ver ligt 75 kilometer uit de kust. Huishoudens en bedrijven op het vasteland moeten kunnen profiteren van de elektriciteit uit dit gebied. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat onderzoekt daarom samen met TenneT wat de beste locaties en routes zijn om deze elektriciteit bij die gebruikers te krijgen. Welke opties bekijken zij nu? Wat betekenen ze voor u? En hoe kunt u meedenken?

 • Bevolkingscijfers Noord-Beveland

  (30-12-2019)

  Benieuwd naar de bevolkingscijfers van de gemeente Noord-Beveland per kern?

 • Kinderburgemeester Mares stelt zich voor

  (11-12-2019)

  Ik ben Mares de Regt en ik ben 9 jaar. Ik woon in Colijnsplaat en zit op school in Wissenkerke op OBS De Vliete in groep 7. Mijn hobby’s zijn knutselen, buiten spelen, hondenshows lopen, dansen en hockeyen.

 • Antwoorden op blauwe briefjes bel- en herstellijn Toekomstateliers

  (26-11-2019)

  Tijdens de toekomstateliers in maart zijn bezoekers in de gelegenheid gesteld om concrete klachten of zorgen op blauwe stickers te schrijven en deze op een bord te plakken. Bij het bord van de "bel- en herstellijn" stond een medewerker van de gemeente om waar nodig extra uitleg op de briefjes te vragen. Enkele verzoeken konden vrij snel worden opgelost, zoals een kapotte lamp of het plaatsen van een bak voor hondenzakjes. De boa heeft de zaken opgepakt waar handhaving gevraagd is. Voor de meeste zaken was meer tijd nodig, maar aan de meeste verzoeken is inmiddels voldaan.

 • 1 januari 2020: start nascheiding plastic, metaal en drankenkartons

  (19-11-2019)

  Vanaf 1 januari 2020 hoeft u plastic, metaal en drankenkartons (PMD) niet meer zelf te scheiden. U gooit het thuis in de restafvalcontainer. De rest doet afvalverwerkingsbedrijf AVR in Rotterdam. Daar wordt PMD gescheiden van het restafval. Dat noemen we nascheiding.

Archief