Nieuws

 • Noord-Beveland geeft topografische kaarten weg

  (20-01-2020)

  Op het gemeentehuis zijn de verouderde topografische kaarten van Noord-Beveland vervangen door actuele kaarten. Helaas konden de oude kaarten niet gerecycled worden en we vinden het zonde om ze naar de Milieustraat te brengen.

 • Welkomstfilmpje voor burgemeester Meeuwisse

  (10-01-2020)

  We willen u allen hartelijk bedanken voor uw aanwezigheid tijdens de nieuwjaarsreceptie.

 • Hoe kan schone energie uit IJmuiden Ver het best bij gebruikers komen?

  (07-01-2020)

  Windenergiegebied IJmuiden Ver ligt 75 kilometer uit de kust. Huishoudens en bedrijven op het vasteland moeten kunnen profiteren van de elektriciteit uit dit gebied. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat onderzoekt daarom samen met TenneT wat de beste locaties en routes zijn om deze elektriciteit bij die gebruikers te krijgen. Welke opties bekijken zij nu? Wat betekenen ze voor u? En hoe kunt u meedenken?

 • Bevolkingscijfers Noord-Beveland

  (30-12-2019)

  Benieuwd naar de bevolkingscijfers van de gemeente Noord-Beveland per kern?

 • Kinderburgemeester Mares stelt zich voor

  (11-12-2019)

  Ik ben Mares de Regt en ik ben 9 jaar. Ik woon in Colijnsplaat en zit op school in Wissenkerke op OBS De Vliete in groep 7. Mijn hobby’s zijn knutselen, buiten spelen, hondenshows lopen, dansen en hockeyen.

 • Antwoorden op blauwe briefjes bel- en herstellijn Toekomstateliers

  (26-11-2019)

  Tijdens de toekomstateliers in maart zijn bezoekers in de gelegenheid gesteld om concrete klachten of zorgen op blauwe stickers te schrijven en deze op een bord te plakken. Bij het bord van de "bel- en herstellijn" stond een medewerker van de gemeente om waar nodig extra uitleg op de briefjes te vragen. Enkele verzoeken konden vrij snel worden opgelost, zoals een kapotte lamp of het plaatsen van een bak voor hondenzakjes. De boa heeft de zaken opgepakt waar handhaving gevraagd is. Voor de meeste zaken was meer tijd nodig, maar aan de meeste verzoeken is inmiddels voldaan.

 • 1 januari 2020: start nascheiding plastic, metaal en drankenkartons

  (19-11-2019)

  Vanaf 1 januari 2020 hoeft u plastic, metaal en drankenkartons (PMD) niet meer zelf te scheiden. U gooit het thuis in de restafvalcontainer. De rest doet afvalverwerkingsbedrijf AVR in Rotterdam. Daar wordt PMD gescheiden van het restafval. Dat noemen we nascheiding.

 • Meld verdachte situaties!

  (07-10-2019)

  De politie, verzekeringsmaatschappij ZLM en de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland, Schouwen-Duiveland en Reimerswaal vragen u om verdachte situaties te melden. De dagen worden weer korter en de donkere avonden komen er aan. Een goede reden om extra te letten op verdachte personen en situaties. Ziet u iets verdachts? Meld dit dan bij de politie via 112.

Archief