Nieuws

 • ZRD app vernieuwd

  (11-08-2020)

  De app van de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) is vernieuwd. Er zijn een aantal nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Daarnaast is onder andere de kalender overzichtelijker gemaakt. Door de update is het, bij een deel van de gebruikers, nodig om even opnieuw postcode & huisnummer in te voeren.

 • Ondergrondse papiercontainer Hoofdstraat Kortgene

  (04-08-2020)

  Aan de hoofdstraat in Kortgene is sinds kort een ondergrondse papiercontainer gerealiseerd. Deze container kan door iedereen worden gebruikt.

 • Gemeentelijke belastingen

  (27-07-2020)

  Eerder dit voorjaar heeft de gemeente Noord-Beveland de nodige maatregelen genomen om de gevolgen van de coronacrisis voor ondernemers, burgers, verenigingen en instellingen te verzachten. Inmiddels zijn nieuwe maatregelen getroffen met betrekking tot de aanslagoplegging en invordering van de gemeentelijke belastingen. De deadline voor het betalen van belastingen is verder uitgesteld naar 1 september. Waar nodig is uitstel van betaling via maatwerk mogelijk. Dit moet dan wel bij de gemeente worden aangevraagd.

 • De ZBBUZZ bezoekt dorpen in Noord-Beveland

  (27-07-2020)

  Begint je telefoon ineens tegen je te praten en vraag je je af hoe je dit uitschakelt?  Wil je weten waar en hoe je AOW aanvraagt? Wil je weten hoe je een wachtwoord aanvraagt om bibliotheekboeken te reserveren? Met deze en andere vragen ben je welkom in de ZBBUZZ, de bus van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland die iedere maand de dorpen in de gemeente Noord-Beveland bezoekt.

 • Project Zomerondernemer Zeeland uitgesteld tot de herfstvakantie

  (17-07-2020)

  Op 20 juli zou het project ZomerOndernemer Zeeland 2020 van start gaan. Het ondernemersproject voor Zeeuwse jongeren, in de leeftijdscategorie van 14 tot 23 jaar, is uitgesteld tot de herfstvakantie. De maatregelen die getroffen zijn om het coronavirus in te perken hebben indirect ook invloed gehad op de werving van deelnemers en uitvoering van het project.

 • Spreekuur wijkagent weer opgestart

  (14-07-2020)

  Sinds dinsdag 14 juli houdt de wijkagent weer op dinsdag spreekuur op het gemeentehuis in Wissenkerke. Het spreekuur bezoeken kan enkel op afspraak via telefoonnummer 0900 8844 of de website van de politie.

 • Praathuisje Haven Colijnsplaat gesloten

  (13-07-2020)
 • Wissebad gaat weer open!

  (01-07-2020)

  Vanaf 6 juli is iedereen weer welkom in het Wissebad. De reden dat de opening zo lang op zich heeft laten wachten is dat er een behoorlijk aantal aanpassingen moest worden aangebracht in de werkwijze.

 • CycloMedia maakt foto’s in de gemeente

  (01-07-2020)

  Van 1 juli tot 1 oktober worden in onze gemeente foto’s gemaakt door CycloMedia, een Nederlands bedrijf gevestigd in Zaltbommel, dat gespecialiseerd is in het grootschalig en systematisch in beeld brengen van de omgeving.

 • Haltetaxi rijdt in plaats van buurtbussen

  (30-06-2020)
 • Jutbakken voor zwerfafval

  (15-06-2020)

  Om zwerfafval zoveel als mogelijk tegen te gaan en om jutters te faciliteren zijn er op tien plaatsen op Noord-Beveland jutbakken geplaatst.

 • Jaarlijks symposium gaat niet door

  (08-06-2020)

  Het jaarlijkse symposium, georganiseerd door de gemeenteraad, gaat niet door in verband met de coronacrisis.

 • Bewust omgaan met drinkwater

  (04-06-2020)

  Drinkwater; het is lekker, fris en stroomt direct uit de kraan. We gebruiken het volop. Om te drinken, te koken, te douchen, kleding te wassen, schoon te maken en nog veel meer. Dat is geen probleem; maar een beetje minder kan ook makkelijk!

 • Japanse kruiskwallen in Veerse Meer

  (15-05-2020)

  In het Veerse Meer zijn bij Kortgene kruiskwallen aangetroffen. Op de genoemde plek mag wel worden gezwommen, maar geldt een waarschuwing voor kruiskwallen. Daarom komen er waarschuwingsborden te staan op de locatie. Meer informatie vindt u op de website van de Provincie.

 • Voorlichtingscentrum duurzaam bouwen gesloten

  (31-03-2020)

  Ons Voorlichtingscentrum duurzaam bouwen is in verband met het coronavirus gesloten tot september.

 • Boodschappenservice

  (27-03-2020)

  Lukt het u niet meer om boodschappen te gaan doen of kent u iemand die deze hulp kan gebruiken?

  Neem dan contact op met An Butter via of 0113 377377 of per mail via info@noord-beveland.nl.

 • Gemeente werkt alleen op afspraak

  (16-03-2020)
 • Aangepaste dienstverlening WIZ GR De Bevelanden

  (13-03-2020)

 • Annulering activiteiten i.v.m. coronavirus

  (13-03-2020)

  De volgende activiteiten gaan niet door i.v.m. het coronavirus tot nader bericht:

  - Taalcafé

  - Open tafels

  - Bewegen voor ouderen

  - Halt u Valt

  - E-bike training 'Het nieuwe fietsen'

 • De Jongerenraad zoekt JOU!

  (26-02-2020)

  De Jongerenraad van Noord-Beveland zet zich al jaren in voor de jongeren binnen onze mooie gemeente. Dit doen wij door verschillende activiteiten te organiseren, behoeftes van jongeren te peilen en zowel gevraagd als ongevraagd advies te geven aan de gemeenteraad.

 • Koolmonoxide is een ware sluipmoordenaar

  (24-02-2020)

  Koolmonoxide is een ware sluipmoordenaar. Het is een zeer giftig gas, dat je niet ruikt en niet proeft. Jaarlijks overlijden in Nederland gemiddeld 10 tot 15 personen door koolmonoxidevergiftiging. De oorzaak van een koolmonoxidevergiftiging is vaak een combinatie van een defect of slecht onderhouden gastoestel, geiser of cv-installatie en onvoldoende ventilatie.

 • Zonnepanelen op dak gemeentehuis

  (13-02-2020)

  Het gemeentehuis in Wissenkerke kreeg afgelopen maand 110 zonnepanelen op het dak, genoeg om de helft van het elektrische energieverbruik te dekken.

 • Hoe kan schone energie uit IJmuiden Ver het best bij gebruikers komen?

  (07-01-2020)

  Windenergiegebied IJmuiden Ver ligt 75 kilometer uit de kust. Huishoudens en bedrijven op het vasteland moeten kunnen profiteren van de elektriciteit uit dit gebied. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat onderzoekt daarom samen met TenneT wat de beste locaties en routes zijn om deze elektriciteit bij die gebruikers te krijgen. Welke opties bekijken zij nu? Wat betekenen ze voor u? En hoe kunt u meedenken?

 • Bevolkingscijfers Noord-Beveland

  (30-12-2019)

  Benieuwd naar de bevolkingscijfers van de gemeente Noord-Beveland per kern?

 • Kinderburgemeester Mares stelt zich voor

  (11-12-2019)

  Ik ben Mares de Regt en ik ben 9 jaar. Ik woon in Colijnsplaat en zit op school in Wissenkerke op OBS De Vliete in groep 7. Mijn hobby’s zijn knutselen, buiten spelen, hondenshows lopen, dansen en hockeyen.

 • Antwoorden op blauwe briefjes bel- en herstellijn Toekomstateliers

  (26-11-2019)

  Tijdens de toekomstateliers in maart zijn bezoekers in de gelegenheid gesteld om concrete klachten of zorgen op blauwe stickers te schrijven en deze op een bord te plakken. Bij het bord van de "bel- en herstellijn" stond een medewerker van de gemeente om waar nodig extra uitleg op de briefjes te vragen. Enkele verzoeken konden vrij snel worden opgelost, zoals een kapotte lamp of het plaatsen van een bak voor hondenzakjes. De boa heeft de zaken opgepakt waar handhaving gevraagd is. Voor de meeste zaken was meer tijd nodig, maar aan de meeste verzoeken is inmiddels voldaan.

 • 1 januari 2020: start nascheiding plastic, metaal en drankenkartons

  (19-11-2019)

  Vanaf 1 januari 2020 hoeft u plastic, metaal en drankenkartons (PMD) niet meer zelf te scheiden. U gooit het thuis in de restafvalcontainer. De rest doet afvalverwerkingsbedrijf AVR in Rotterdam. Daar wordt PMD gescheiden van het restafval. Dat noemen we nascheiding.

Archief