Blauwe Vlag 2019 voor gemeente Noord-Beveland (09-05-2019)

Deze pagina is gearchiveerd op 31-08-2019.

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 181 Blauwe Vlaggen toegekend, 124 jachthavens en 57 stranden.  Het Banjaardstrand en alle Noord-Bevelandse jachthavens, de gemeentelijke jachthaven in Kamperland, Roompot Marina, Delta Marina, Van der Rest Nautic, Uithaven Kamperland en Watersportvereniging Noord-Beveland in Colijnsplaat ontvingen dit keurmerk vandaag in Ouddorp aan Zee.

Veilige en schone jachthavens en stranden

De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of het strand en de havens nog aan de vereisten voldoen.

“Het is ieder jaar weer een kroon op ons werk. Dat een onafhankelijke organisatie naar ons kijkt en de Blauwe Vlag certificering waard vindt”, zegt wethouder Slenter van gemeente Noord-Beveland. “We investeren veel in een kwalitatief goed product waarbij we duurzaamheid, natuur en milieu belangrijke onderdelen zijn. De criteria van de Blauwe Vlag vormen daarbij een goed instrumentarium.’

Blauwe Vlag

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten
bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieu organisatie.