Noord-Beveland bijvriendelijke gemeente (25-06-2018)

Deze pagina is gearchiveerd op 09-01-2020.

Waarschijnlijk heb je ze op straat of in de plantsoenen al voorbij zien vliegen. “We hebben er een flink aantal nieuwe burgers bij! Wij zijn heel blij met de komst van de wilde bijen, want ze doen belangrijk werk. Als gemeente doen we er alles aan om deze nuttige burgers zich thuis te laten voelen. We zijn dan ook trots dat we officieel zijn erkend als Bijvriendelijke gemeente”, aldus wethouder Schenkelaars.

Het gaat niet goed met de wilde bij

Nederlandse wilde bijen zijn in gevaar: de helft van alle 358 soorten is bedreigd. En dat terwijl ze heel belangrijk zijn voor onze voedselvoorziening.

80% van de voedselgewassen wordt bestoven door insecten als de wilde bij.
De appel waar je in bijt, de aardbeien onder je slagroom en de kers op je taart. Ze groeien alleen als de bloemen ervan worden bestoven. Wilde bijen doen dit graag en helemaal gratis! Ze zijn dus cruciaal voor de productie van ons voedsel.

Geef ze een hartelijk welkom

Kom ook in actie om de wilde bij te helpen. Ben je benieuwd wat andere mensen al doen? Of wil je graag meer weten over wat jij kan doen om te helpen? Op de website van Nederland Zoemt staat alle info.