Openingsfilm Banjaardgebied (10-12-2020)

De opening van het Banjaardgebied stond al gepland maar dit kon helaas niet doorgaan vanwege de COVID-19 maatregelen. Omdat er nog geen uitzicht is op een mogelijkheid om het resultaat te presenteren, hebben we als alternatief een video opgenomen waarin gedeputeerde Dick van der Velde en wethouder Anja Slenter het mooie resultaat laten zien: Banjaard Video

De Banjaard is een gebied waar de kernkwaliteiten van de Zeeuwse kust samen komen. De duinen en het strand hebben een grote aantrekkingskracht. Aansluitend hieraan liggen bijzondere natuur- en landschapswaarden die zorgen voor de beleving. In de kustvisie hebben we afgesproken dat voor deze gebieden het landschap wordt versterkt en de recreatieve beleving vergroot. De gemeente Noord-Beveland heeft in samenwerking met betrokken partijen een gebiedsplan opgesteld en uitgevoerd. De gebiedsinrichting is mogelijk gemaakt door de Regio Deal gelden van het Rijk en een bijdrage van de Provincie Zeeland.

Op 15 maart 2019 hebben we het startsein gegeven voor de revitalisering van het Banjaardgebied. Ruim een jaar later zijn de werkzaamheden afgerond met een mooi resultaat. De grote parkeerplaats is aangepakt, er is een zelfreinigende toiletunit geplaatst, er is een mooie looproute naar het strand aangelegd met pratende prullenbakken en een spotter en er zijn oplaadpunten voor zowel fietsen als elektrische auto’s gerealiseerd.

Wij willen iedereen bedanken die heeft meegedacht en/of -gewerkt. Via deze weg brengen wij graag een digitale toast uit op de samenwerkingen en het resultaat.