Parkeren Banjaard (16-03-2021)

Gemeente Veere voert voor onze gemeente het parkeerbeleid- en beheer uit. Gemeente Veere heeft besloten de parkeertarieven te verhogen, voor Noord-Beveland geldt dit ook. Het uurtarief wordt €2,40 en het dagtarief €12,00.

Jaarkaarten

Een jaarkaart kost €100,-. Het gemeentebestuur wil graag dat parkeren bij het Banjaardstrand betaalbaar blijft voor onze inwoners en daarom wordt een jaarkaart volledig gecompenseerd in de vorm van de GON-bonnen.

De jaarkaarten zijn niet langer op naam, maar op kenteken. Dit betekent dat wanneer er binnen een huishouden meerdere auto’s zijn, er ook, indien gewenst, meerdere parkeerkaarten aangeschaft dienen te worden.

GON-bonnen ter compensatie

GON-bonnen zijn cadeaubonnen van de Gezamenlijke Ondernemers Noord-Beveland die bij veel van de aangesloten leden te besteden zijn.

Hoe vraagt u een kaart aan?

  1. U kunt een kaart aanvragen via de website van de Gemeente Veere, klik op de groene button (vraag uw parkeervergunning(en) aan) en volg de instructies. Houd hierbij uw kenteken en gegevens van uw DigiD bij de hand. U dient te kiezen voor Zone D/E en vervolgens Zone2WAL. Meer informatie over de parkeervergunningen bij de gemeente Veere vindt u op deze pagina onderaan kopje Jaarkaart D/E.
  2. Als inwoner van Noord-Beveland kunt u €100,- aan GON-bonnen ontvangen ter compensatie. De bonnen van vier keer €25,- kunnen bij de balie van het gemeentehuis in Wissenkerke worden afgehaald, wanneer men over een aankoopbewijs van de gemeente Veere beschikt. Maak hiervoor een afspraak en selecteer 'ophalen GON-bonnen ivm parkeren strand'.