Abonneren op actuele berichten via RSS

Wilt u automatisch op de hoogte blijven van actuele berichten op deze website? Abonneer u dan op een of meerdere RSS-kanalen.

Wat is RSS?

RSS is een afkorting voor Really Simple Syndication. Met RSS kunt u automatisch op de hoogte blijven van nieuwe berichten op deze site. U kunt zich abonneren op verschillende RSS-kanalen, ook wel RSS-feeds genoemd. Alleen pagina's met actuele berichten bevatten op deze site een RSS-feed.

Hoe herken ik een pagina met RSS-feeds?

Bij pagina's met actuele berichten ziet u op deze site bovenaan de rechterkolom een RSS-icoon RSS-icoon, bijvoorbeeld op de pagina met nieuws.

Programma's om RSS te lezen

In veel e-mailprogramma's kunt u RSS-kanalen toevoegen, zodat u de berichten direct in uw mailbox ontvangt. Heeft uw e-mailprogramma die mogelijkheid niet, dan heeft u een aparte RSS-lezer nodig. De meeste RSS-lezers zijn gratis. Tip: zoek in Google op RSS-lezer of RSS-reader. Ook via een smartphone of tablet kunt u de berichten lezen met een RSS-app.

Hoe abonneer ik mij op RSS-feeds?

Om te abonneren klikt u op het RSS-icoon. Daarna kunt u via de meeste browsers direct aangeven in welk programma u de RSS-feeds wilt ontvangen. Toont uw browser geen abonneer-knop? Kopieer dan het adres uit de adresbalk en plak deze in het programma waar u de RSS wilt lezen.