Kwaliteitsverbetering gebied rond Banjaardstrand

Het Banjaardstrand is zoals bekend al jaren een van de schoonste stranden van Nederland en wordt door de bezoeker erg gewaardeerd. Maar het is wel belangrijk dat het strand op een fijne en veilige manier bereikbaar is. In 2017 gaven wij u al een voorproefje voor alle aanpassingen die we in het gebied willen doorvoeren. Inmiddels is het ontbrekende stuk ‘boulevard’, die vanaf de Veerse Dam naar de Pijlerdam loopt, al aangelegd. Er is een scheiding in aangebracht voor voetgangers en fietsers en wij hopen dat de veiligheid ook voor kruisende voetgangers flink is toegenomen. De gemeentelijke parkeerplaatsen langs de Banjaardweg hebben ook al een opknapbeurt gehad. 

Ondertussen zijn we ook druk bezig geweest met allerlei partijen om te kijken naar een verdere inrichting van het gebied, die recht doet aan de Land in Zee gedachte. Zeeland is immers land in zee en dat stralen we ook graag uit. Er zijn ontwerpen gemaakt voor aangepaste strandovergangen en ook is er gekeken naar logische en goed begaanbare routes naar het strand, met name voor fietsers en voetgangers.  Daarbij gaan we ook een belevingsroute aanleggen tussen de grote parkeerplaats en het strand bij het strandpaviljoen De Banjaard.

Tenslotte is er een bewegwijzeringsplan gemaakt om het strand beter vindbaar te maken. De werkzaamheden worden op verschillende tijdstippen uitgevoerd. Hierbij houden we natuurlijk rekening met het strandseizoen.