Scenario's

Voor de Toekomstvisie Noord-Beveland 2030 zijn vier scenario’s opgesteld. Deze vier toekomstbeelden zijn gebaseerd op belangrijke keuzes voor Noord-Beveland. Die keuzes zijn:

  • focus op de groei van de economie versus focus op de versterking van de gemeenschap;
  • streven naar rust & ruimte versus streven naar een bruisend karakter

Scenario’s zijn geen voorspellingen, maar beelden van hoe de toekomst van Noord-Beveland er mogelijkerwijs zou kunnen uitzien. De scenario’s laten zien hoe keuzes die je nu maakt uitpakken in de toekomst. De toekomstbeelden zijn radicaal en helpen om je in de toekomst te verplaatsen. Tijdens de visie on tour en in de toekomstateliers gaan we met elkaar in gesprek: Welk toekomstbeeld is het meest aantrekkelijk? Wat zijn de onaantrekkelijke en aantrekkelijke elementen van alle vier de scenario’s?

De scenario’s zijn niet de uiteindelijke visie. Door in gesprek te gaan over de scenario’s formuleren we een droomscenario waarin verschillende elementen uit de scenario’s gecombineerd worden. Om de visie voor Noord-Beveland op te stellen gebruiken we de opbrengst van de gesprekken die over de scenario’s zijn gevoerd.

U kunt de scenario's hieronder lezen en ook de filmpjes bekijken van de scenario's. Ook kunt u hieronder de voice-over teksten downloaden die worden uitgesproken tijdens de scenariofilmpjes.