Verkiezingen, kiezerspas

Stemmen in een andere gemeente

Wilt u in een andere gemeente stemmen dan waar u woont? Vraag dan een kiezerspas aan. Met een kiezerspas kunt u in heel Nederland stemmen. Na het aanvragen van een kiezerspas kunt u alleen met deze kiezerspas stemmen. U krijgt geen nieuwe pas als deze zoekraakt. Bij de stemming geeft u uw kiezerspas en laat u uw identiteitsbewijs zien.

Aanvraag per post

Een schriftelijke aanvraag voor een kiezerspas moet op zijn laatst 12 maart 2021 door de gemeente zijn ontvangen. Gebruik hiervoor het aanvraagformulier dat kunt hieronder vinden of u vraagt deze op per mail of u kunt het ophalen aan de balie op het gemeentehuis

Het ingevulde en ondertekende formulier kunt u per post sturen naar:

Voorstraat 31, 4491 EV te Wissenkerke

Heeft u al een stempas? Dan moet u deze meesturen.

Aanvraag aan de balie

Tot op zijn laatst 12 maart 2021 tot 12.00 uur kunt u een kiezerspas aanvragen bij de balie op het gemeentehuis. Ga hiervoor naar het stadhuis bij de gemeente waar u op 1 februari als kiezer staat ingeschreven. Neem uw stempas en uw identiteitsbewijs mee. U kunt alleen een kiezerspas voor uzelf aanvragen.

Indien u naar het gemeentehuis wilt komen is een afspraak noodzakelijk. Dit kan gedaan worden via de website of telefonisch via 14 0113.

Te downloaden: