Ons Voorlichtingscentrum Duurzaam Bouwen is uitgebreid met een hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een elektrische warmtepomp met een (groen)gasgestookte HR ketel. Met een hybride warmtepomp benutten we de optimale omstandigheden van beide systemen, gas in het ketelgedeelte gedurende de koude wintermaanden en elektriciteit via het warmtepompgedeelte tijdens het voor- en najaar. Een hybride warmtepomp maakt daarmee de inzet van duurzame elektriciteit voor verwarming mogelijk maar houdt de optie om gas in te zetten, als het echt koud is, open. De pomp is goed toepasbaar in zowel bestaande als nieuwe woningen.

Voordelen

In vergelijking met een volledig elektrische warmtepomp heeft de hybride warmtepomp diverse voordelen bij toepassing in bestaande woningen, omdat er minder aanpassingen nodig zijn. Het vraagt namelijk geen lage temperatuurverwarming, de totale investering is lager en de hybride warmtepomp heeft minder elektrisch piekvermogen. Hierdoor wordt het elektriciteitsnet minder zwaar belast en is netverzwaring minder snel nodig.

Kom langs

Benieuwd naar de hybride warmtepomp? Kom dan langs op dinsdag 9 augustus. Het Voorlichtingscentrum Duurzaam Bouwen is iedere tweede dinsdagavond van de maand van 19.00 tot 21.30 uur geopend. Het centrum bevindt zich aan de Noordeindstraat 23 in Wissenkerke.