Vernielingen begraafplaats Wissenkerke

Op vrijdag 29 juli ontvingen wij een melding van de boa’s over vernielingen aan graven op de begraafplaats te Wissenkerke. Er zijn vooral losse ornamenten vernield op ongeveer 24 graven. Er lijkt geen schade ontstaan te zijn aan de grafstenen zelf.
Via deze weg willen wij benadrukken dat het voor de nabestaanden zeer te betreuren is dat er vernielingen zijn aangericht op de graven. Wij leven met hen mee.

Melden bij gemeente

Wij snappen dat dit de nabestaanden erg emotioneert en wij zullen hen zo goed mogelijk bijstaan. De nabestaanden kunnen zich melden bij de gemeente via info@noord-beveland.nl en wij zullen hen informeren over hoe zij aangifte kunnen doen om de schade te kunnen claimen. De politie heeft faciliteiten om aangifte te doen, zowel op afspraak op het politiebureau als digitaal.

Van de graven die beschadigd zijn en waarvan de nabestaanden zich niet hebben gemeld, zullen wij de nabestaanden benaderen en nagaan of zij alsnog aangifte willen doen van de schade. De gemeente zal de nabestaanden indien nodig ondersteunen bij het verhalen van de schade. Op maandagochtend heeft de gemeente de kapotte ornamenten opgehaald. Deze zijn in bewaring genomen in afwachting van overleg met de nabestaanden.

Nogmaals, onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden.