Ambtenaar burgerlijke stand

Algemeen

Voor het voltrekken van huwelijken en het registreren van partnerschappen heeft het college van burgemeester en wethouders een aantal buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand benoemd.

Maak hieronder kennis met onze (buitengewoon) ambtenaren van de burgerlijke stand.

Stephan van Belzen

Mijn naam is Stephan van Belzen en ben op 30 mei 1986 geboren in Oostburg, maar al snel naar het mooie Noord-Beveland verhuisd. In het dagelijks leven ben ik werkzaam wethouder binnen de gemeente Noord-Beveland. Daarnaast ben ik al enkele jaren verbonden als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Trouwen is niet zomaar iets. Daar gaat vaak het nodige aan vooraf. Een persoonlijk verhaal tussen twee geliefden vormt voor mij de basis om dit verhaal te delen met alle bruiloftsgasten; familie, vrienden, goede bekenden en naaste collega’s. Als trouwambtenaar vind ik dat het levensverhaal van het bruidspaar gebruikt moet worden als leidraad voor de huwelijksplechtigheid. De basis voor deze toespraak ligt bij de bruidsparen zelf. Zonder input geen output is daarbij wat ik vaak vertel. Tot slot is het is een eer om als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand onderdeel van uit te maken van deze bijzondere dag. Belangrijk is dat de ceremonie van het bruidspaar afgestemd is en past bij het bruidspaar. Juist dat persoonlijke tintje maakt dat de plechtigheid een dag wordt om nooit te vergeten.

Afbeelding wethouder Van Belzen

Mieke Boot

Mijn naam is Mieke Boot, op 27 juni 1963 geboren in Kortgene. Omgaan met mensen heeft altijd al centraal gestaan in mijn leven. Zo stond ik jaren voor de klas op OBS de Vliete in Wissenkerke en ben sinds mei 2014 oprichtster van een Centrum voor persoonlijke groei, welzijn en spiritualiteit in Goes. Het is zo belangrijk dat je mag zijn wie je bent, dat je je eigen dromen en wensen volgt. Ik voel me een dankbaar mens, dat ik al jaren anderen op deze wijze, een stukje in zijn /haar leven heb mogen en mag begeleiden. Hoe bijzonder is het dan nu ook, dat ik in de functie van Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand, twee mensen, die hun hart volgen, mag bijstaan op deze hele belangrijke dag in hun leven. Geheel volgens hun wens en droom.

Afbeelding van Mieke Boot

Ik, Piet Hamelink, zie mezelf als een positief ingesteld persoon die dienstbaarheid hoog in het vaandel heeft. Deze dienstbaarheid is vooral gebaseerd op een warme belangstelling voor de sociale omgeving, geschiedenis en cultuur.

Ik denk vanuit de gedachte dat ieder mens uniek is en dat het bijzonder en speciaal genoemd mag worden als twee mensen vanuit hun eigen persoonlijkheid een gelijkwaardige verbintenis willen aangaan. Reeds vele jaren mag ik aanstaande bruidsparen dienstbaar zijn om op basis van hun inzichten, gevoelens en wensen een exclusief moment van trouwen te verwezenlijken.

Ik ben geboren in 1948 en ruim 40 jaar gehuwd. Toch vind ik naast mijn volle agenda, door werk en overige activiteiten voor gezin en samenleving, graag 6 tot 10 keer per jaar de ruimte in mijn agenda om een bijdrage te leveren aan een mooie trouwplechtigheid. Ik hoop daarmee op een persoonlijke en creatieve manier een bijeenkomst te verzorgen die voor het bruidspaar en diegenen die hun lief en dierbaar zijn een onvergetelijk karakter moet hebben.

Afbeelding van Piet Hamelink

Ellen van der Baan

Van harte gefeliciteerd met jullie voornemen om trouw te gaan beloven aan elkaar.

Mijn naam is Ellen van der Baan en ik heb de mooie functie van trouwambtenaar bij de gemeente Noord-Beveland. De dag dat jullie huwelijk of partnerschap wordt geregistreerd zal een dag zijn om nooit te vergeten en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Daarom zal ik een afspraak maken om jullie vragen te stellen en ook om jullie vragen te beantwoorden. Doordat ik te weten kom wat jullie wensen en ideeën zijn, kan ik een passende speech schrijven waarin jullie centraal staan. Zo zal duidelijk worden hoe jullie de trouwplechtigheid in gedachten hebben en kan ik jullie verhaal tijdens de ceremonie vertellen. Natuurlijk zal het moment van jullie belofte aan elkaar hierin centraal staan. Zo creëren wij samen jullie mooie moment op jullie dag om nooit meer te vergeten.   

Afbeelding van Ellen van der Baan

Eveline Snijders

‘Eveline, zou je een stukje willen schrijven waarin je jezelf omschrijft?’, deze vraag werd aan mij gesteld. Natuurlijk wil ik dat, want het is erg belangrijk om te weten of de trouwambtenaar die je uitkiest ook echt bij jullie past!

Oprecht geïnteresseerd, betrokken, open en spontaan omschrijft mij als mens. Humor vind ik een belangrijk onderdeel in contact. Ik vind het belangrijk dat jullie je op je gemak voelen bij mij. Want een goed gevoel bij een trouwambtenaar maakt dat je ook wilt vertellen over jezelf en wat jullie liefde voor elkaar bijzonder maakt. Op welke manier liefde jullie bindt, hoe dit ontwikkelt en wat jullie dromen zijn.

In ons gesprek ga ik met jullie op zoek naar de mooiste en memorabele momenten waarmee ik een prachtige speech kan schrijven.  Dit ga ik vervolgens vertellen op jullie huwelijksdag, aan jullie en de aanwezige geliefde familie en vrienden.

Het is jullie dag, daarom vind ik het belangrijk dat het moment waarop je ‘ja’ tegen elkaar zegt, je bij blijft voor de rest van jullie leven.

Eveline Snijders