Gladheidsbestrijding

Strooien bij gladheid op de weg

De gemeente Noord-Beveland strooit in de winterperiode preventief tegen gladheid. We controleren continu op gladheid, op basis van de gegevens van het provinciaal meetpunt aan de Oost-Westweg bij Kats, visuele controle door onze medewerkers en met behulp van weersvoorspellingen.

Tijden

Als er kans is op gladde wegen strooit de gemeente tussen 5.00 uur en 23.00 uur.

Welke wegen worden gestrooid?

De gemeente strooit op de doorgaande wegen en wijkontsluitingswegen binnen de woonkernen en de bungalowparken. Voor strooien op wegen buiten de woonkernen zijn het Waterschap en de Provincie verantwoordelijk.

De volgende wegen vallen binnen de strooiroute:

  • Colijnsplaat; Colijnsplaatseweg, Dr. Maasstraat, Fietspad Mol-Tol (gedeeltelijk), Havelaarstraat, Havenstraat, Klein Wassinkstraat, Krokusstraat, Meidoornstraat, Oost-Havenstraat, Oost-Zeedijk (gedeeltelijk), Oude Haven, Ringweg, Ribesstraat, Rozenstraat, Visserijweg en West-Havenstraat
  • Geersdijk; Burg. P. Wissestraat, Geersdijkseweg, Provincialeweg, Stekeldijk (Oprit) en Calvlietlaan (gedeeltelijk)
  • Kats; Dijkstraat (gedeeltelijk), Dorpsstraat, Kerkstraat (gedeeltelijk) en Noordlangeweg
  • Kamperland; Bergeendlaan (gedeeltelijk), Boslaan, Dwarsstraat, Heer Janszdorp, Het Rip, Korte-Nieuwstraat, Marslaan, Meerkoetlaan (gedeeltelijk), Mercuriuslaan (gedeeltelijk), Molenweg, Nieuwstraat, Noordstraat, Onruststraat, Oosthavendijk, Peppeldreef (gedeeltelijk), Reigerlaan, Ripstraat, Ruiterplaatweg, Schietwilgendreef (gedeeltelijk), Sophiastraat (gedeeltelijk), Sternlaan, Veerweg, Venuslaan, Vijverlaan (gedeeltelijk), Waterhoenlaan (gedeeltelijk) en Westhavendijk.
  • Kortgene; Boogerdlaan, Botterlaan, Deltonapark, Hoofdstraat, Kaaidijk, Kaaistraat, Lijnbaan, Loswal, Nieuwstraat, Ooststraat, Stadspolderlaan, Burg. Snellestraat, Torendijk, Veerdam (gedeeltelijk), Weststraat (gedeeltelijk), Wilhelminastraat en Oostdijk (Waterschap)
  • Wissenkerke; Beatrixstraat, Dorpsdijk (gedeeltelijk), Dorpsweg, Oost-Voorstraat, Julianastraat (gedeeltelijk), Maximastraat, Noordeindstraat (gedeeltelijk), Oost-Straat, Sportlaan, Voorstraat, Weststraat en Zuidstraat

De niet genoemde wegen worden in geval van gladheid niet behandeld, tenzij er sprake is van ijzel en/of hevige sneeuwval. In dat geval zal worden geprobeerd op alle wegen de gladheid te bestrijden.

Wat is de eigen verantwoordelijkheid als weggebruiker bij gladheid?

Elke weggebruiker blijft verantwoordelijk voor zijn weggedrag bij gladheid.

Zowel wegbeheerders als weggebruikers hebben hun eigen verantwoordelijkheid. Het zo veilig mogelijk gebruikmaken van onze wegen tijdens verschillende soorten van gladheid, is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Gaat u de weg op wanneer het glad is, dan is het raadzaam dat u uw weggedrag en snelheid aanpast aan de weersomstandigheden. Want strooien werkt niet altijd en ook niet direct. Het strooizout doet pas zijn werk als er veel overheen gereden wordt. Gebeurt dat onvoldoende, dan blijft de weg bevroren. Vooral bij aanhoudende vorst kan het daarom toch glad zijn op delen van wegen, ondanks dat er gestrooid is. Blijf dus voorzichtig.

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen? Dan kunt u telefonisch contact opnemen met de gemeente via het telefoonnummer 14 0113.