Kinderburgemeester

Even voorstellen

Hoi allemaal,

Mijn naam is Noa Bergman uit Wissenkerke. Ik ben 11 jaar oud en zit in groep 8 van Basisschool de Vliete.

Hobby's

Doordeweeks naast school doe ik aan voetbal bij de Bevelanders in Kamperland en aan karate bij Isshoni Zierikzee. Op vakantie ga ik graag naar Aruba met mooie witte stranden en een blauwe zee waar ik met papa, mama en mijn broertje snorkel en zwem met mijn oom, tante en nichtje. Ook ga ik graag naar onze familie in Rotterdam.

Project

Mijn idee om betaalbare elektrische fietsen te organiseren voor de kinderen van groep 8 heb ik verzonnen toen mij opviel dat de bussen vaak leeg zijn en er gewoon een buurtbus is die die weinig mensen ook mee kan nemen. Kleinere bus, scheelt weer benzine en een hoop CO2. 

Daarnaast vind ik dat kinderen nog meer moeten bewegen, fietsen dus als het aan mij ligt... fit blijven en je geest en lichaam gezond houden. Ik ben als kinderburgermeester al met Johan van de CDA bij allerlei fietsenwinkels geweest dus hoop dat we er samen uit kunnen komen. Is nog even puzzelen samen qua budget, fietsen laden, abonnementen verzinnen voor de huur van de fietsen enz.

Activiteiten

Ook heb ik als burgermeester mee mogen doen met een filmpje voor het Sinterklaasjournaal voor Kamperland en zelfs met de ECHTE burgermeester een Kersttoespraak gehouden! Super vet! Leuke mensen om mij heen die mij helpen met mijn taken als kinderburgermeester. Graag wil ik de beleidsmedewerker en jongerenwerker van de gemeente bedanken voor hun ondersteuning.

Groetjes,

Noa Bergman, Kinderburgermeester Noord-Beveland

Uitnodigen

Kinderburgemeester Noa uitnodigen voor een toespraak, opening of andere activiteit? Dat is zeker mogelijk. Het verzoek om de kinderburgemeester te betrekken bij uw activiteit of evenement kan per mail ingediend worden via: kinderburgemeester@noord-beveland.nl.

Kinderburgemeester Noa