Parkeren Banjaard 2022

De gemeente Veere voert voor onze gemeente het parkeerbeleid- en beheer uit. Het uurtarief zal in 2022 evenals in 2021 €2,40 zijn en het dagtarief €12,00.

Jaarkaarten

Een jaarkaart blijft €100,- kosten. Het gemeentebestuur wilde in 2021 graag dat parkeren bij het Banjaardstrand betaalbaar blijft voor onze inwoners en daarom werd een jaarkaart voor 2021 volledig gecompenseerd in de vorm van de GON-bonnen. GON-bonnen zijn cadeaubonnen van de Gezamenlijke Ondernemers Noord-Beveland die bij veel van de aangesloten leden te besteden zijn.

Goed nieuws! Inmiddels heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om ook in 2022 aan de inwoners die een parkeerjaarkaart aanschaffen bij de gemeente Veere, het volledige bedrag te vergoeden in de vorm van GON-bonnen.

De jaarkaarten zijn niet langer op naam, maar op kenteken. Dit betekent dat wanneer er binnen een huishouden meerdere auto’s zijn, er ook, indien gewenst, meerdere parkeerkaarten aangeschaft dienen te worden.

Parkeren 2022

De gemeente Veere heeft op 13 december 2021 alle jaarkaarthouders een bericht gestuurd dat de jaarkaart verlengd kan worden. 

Hoe vraagt u een kaart aan?

  1. Ga naar de pagina over parkeren op de website van de gemeente Veere.
    Klik op de groene button (vraag uw parkeervergunning(en) aan) en volg de instructies. Houd hierbij uw kenteken en gegevens van uw DigiD bij de hand. U dient te kiezen voor Zone D/E en vervolgens Zone2WAL.
  2. U kunt €100,- aan GON-bonnen ontvangen ter compensatie en deze ophalen op het gemeentehuis in Wissenkerke. Maak daarvoor een afspraak via de website van de gemeente Noord-Beveland.
     en selecteer 'ophalen GON-bonnen i.v.m. parkeren strand'.
  3. Neem uw aankoopbewijs mee naar de afspraak.

Het parkeerseizoen start op 1 maart 2022. Het aanbod voor de compensatie met GON-bonnen loopt gedurende het gehele jaar 2022.