Parkeren Banjaard 2023

De gemeente Veere voert voor onze gemeente het parkeerbeleid- en beheer uit. Het uurtarief zal in 2023 evenals in 2022 €2,40 zijn en het dagtarief €12,00.

Jaarkaarten

Een jaarkaart blijft €100,- kosten. Het gemeentebestuur wil graag dat parkeren bij het Banjaardstrand betaalbaar blijft voor onze inwoners en heeft daarom nu besloten om, evenals in voorgaande jaren, een jaarkaart voor 2023 volledig te compenseren in de vorm van de GON-bonnen. GON-bonnen zijn cadeaubonnen van de Gezamenlijke Ondernemers Noord-Beveland die bij veel van de aangesloten leden te besteden zijn. 

De jaarkaarten dienen te worden aangeschaft bij de gemeente Veere. De jaarkaarten zijn niet op naam, maar op kenteken. Dit betekent dat wanneer er binnen een huishouden meerdere auto’s zijn, er ook, indien gewenst, meerdere parkeerkaarten aangeschaft dienen te worden.

Parkeren 2023

De gemeente Veere heeft alle jaarkaarthouders een bericht gestuurd dat de jaarkaart verlengd kan worden. U kunt dit dus doen en evenals voorgaande jaren via onze website een afspraak maken voor het afhalen van GON-bonnen. Dit kan vanaf 2 januari 2022.

U kunt echter ook nog even wachten en dan een nieuwe jaarkaart aanschaffen via de website van de gemeente Veere. Het parkeerseizoen start namelijk pas weer op 1 maart 2023. Het aanbod voor de compensatie met GON-bonnen loopt gedurende het gehele jaar 2023.

Hoe vraagt u een kaart aan?

  1. Ga naar de pagina over parkeren op de website van de gemeente Veere.
    Klik op de groene button (vraag uw parkeervergunning(en) aan) en volg de instructies. Houd hierbij uw kenteken en gegevens van uw DigiD bij de hand. U dient te kiezen voor Zone D/E en vervolgens Zone2WAL.
  2. U kunt €100,- aan GON-bonnen ontvangen ter compensatie en deze ophalen op het gemeentehuis in Wissenkerke. Maak daarvoor een afspraak via de website van de gemeente Noord-Beveland.
     en selecteer 'ophalen GON-bonnen i.v.m. parkeren strand'.
  3. Neem uw aankoopbewijs mee naar de afspraak.

Het parkeerseizoen start op 1 maart 2023. Het aanbod voor de compensatie met GON-bonnen loopt gedurende het gehele jaar 2023.