Parkeren Banjaard 2024

De gemeente Veere voert voor onze gemeente het parkeerbeleid- en beheer uit. Het uurtarief zal in 2024 €2,60 zijn en het dagtarief €13,00.

Jaarkaarten

Een jaarkaart kost €104,20. Het gemeentebestuur wil graag dat parkeren bij het Banjaardstrand betaalbaar blijft voor onze inwoners en heeft daarom nu besloten om, een jaarkaart voor 2024 grotendeels te compenseren in de vorm van de GON-bonnen met een totale waarde van €100,-. GON-bonnen zijn cadeaubonnen(link is extern) van de Gezamenlijke Ondernemers Noord-Beveland die bij veel van de aangesloten leden te besteden zijn. 

De jaarkaarten dienen te worden aangeschaft bij de gemeente Veere. De jaarkaarten zijn niet op naam, maar op kenteken. Dit betekent dat wanneer er binnen een huishouden meerdere auto’s zijn, er ook, indien gewenst, meerdere parkeerkaarten aangeschaft dienen te worden.

Hoe vraagt u een kaart aan?

  1. Ga naar www.veere.nl/parkeervergunning (link is extern)(link is extern)
  2. Klik op de button ‘parkeren’, dan ‘parkeervergunning en dan de groene button ‘vraag uw parkeervergunning(en) aan’ en volg de instructies. Houd hierbij uw kenteken en gegevens van uw DigiD bij de hand. U dient te kiezen voor Zone D/E en vervolgens Zone2WAL.
  3. U kunt €100,- aan GON-bonnen ontvangen ter compensatie en deze ophalen op het gemeentehuis in Wissenkerke. Dit kan vanaf 2 januari 2024. Maak daarvoor een afspraak via onze website en selecteer 'ophalen GON-bonnen ivm parkeren strand'. Neem uw aankoopbewijs mee naar de afspraak.

Parkeren 2024

De gemeente Veere stuurt binnenkort alle jaarkaarthouders een bericht dat de jaarkaart verlengd kan worden. U kunt dit dus doen en evenals voorgaande jaren via onze website een afspraak maken(link is extern) voor het afhalen van GON-bonnen. Dit kan vanaf 2 januari 2024.

U kunt echter ook nog even wachten en dan een nieuwe jaarkaart aanschaffen via de website van de gemeente Veere. Het parkeerseizoen start namelijk pas weer op 1 maart 2024. Het aanbod voor de compensatie met GON-bonnen loopt gedurende het gehele jaar 2024.