Zeeuwse Ankers

Zeeuwse Ankers - verhalen die verbinden

Zeeland kent vele gezichten, waarvan de meeste zich afspelen op de grens van zee en land. Achter al die gezichten zit een verhaal. Zee en land bepalen al eeuwenlang hoe in deze provincie mensen wonen, waarom bedrijven zich er vestigen en waarom toeristen er graag verblijven. Er zijn verhalen en films over landschappen, over monumenten, bij voorwerpen in musea en verhalen over mensen. Zeeuwse Ankers verbindt die verschillende onderdelen van erfgoed en landschap met elkaar.

De verhalen en films op de website zeeuwseankers.nl zijn ingedeeld in 10 thema’s met betrekking tot de geschiedenis van Zeeland. Een aantal verhalen maakt onderdeel uit van een route om te wandelen of fietsen door de provincie. Je kunt zelf ook verhalen toevoegen. Daarnaast vind je op zeeuwseankers.nl de collecties van Zeeuwse erfgoedorganisaties (musea, archieven, archeologisch depot) en worden allerlei activiteiten aangekondigd om het erfgoed zelf te beleven.

Zeeuwse Ankers is een samenwerkingsverband op het gebied van erfgoed, cultuur, landschap en toerisme en maakt onderdeel uit van de provinciale culturele infrastructuur voor de periode 2013-2016. Musea, monumentenorganisaties, archieven, bibliotheken, historische verenigingen, archeologische diensten en landschapsorganisaties werken hierin samen aan de culturele biografie van Zeeland. De coördinatie is in handen van de Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland.

www.zeeuwseankers.nl