Begraafplaatsen

Algemeen

De gemeente Noord-Beveland heeft 5 begraafplaatsen in eigendom en beheer.

Locaties begraafplaatsen

  • Colijnsplaat
  • Kamperland
  • Kats
  • Kortgene
  • Wissenkerke

Urnen bijzetten en asverstrooiing

Een aantal begraafplaatsen heeft ook speciaal ingerichte plaatsen voor het bijzetten van urnen. De begraafplaatsen in Wissenkerke, Colijnsplaat en Kats hebben ook een asverstrooiingsveldje. Een strooiveld is een volwaardige gedenkplaats waar nabestaanden de as van hun dierbare kunnen verstrooien.

Voor meer informatie over de grafkosten, aanvragen graven en onderhoud begraafplaatsen kunt u contact opnemen met de afdeling Beheer & Realisatie.

Rechthebbenden graven gezocht

Onlangs is de gemeente Noord-Beveland gestart met het actualiseren van de begraafplaatsadministratie. Uit eerder onderzoek is naar voren gekomen dat de gegevens van rechthebbenden van de graven niet altijd meer kloppen of volledig zijn. In sommige gevallen is er geen rechthebbende (meer) bekend. Dit kan komen doordat bijvoorbeeld de rechthebbende is verhuisd of overleden en daarom voeren wij deze controle uit. Het is belangrijk dat de juiste rechthebbende is opgenomen bij het juiste graf. We willen van elk graf een rechthebbende registreren, zodat wij van elk graf een aanspreekpunt hebben.

Bent u rechthebbende van een graf?
 

Op alle vijf de begraafplaatsen in de gemeente Noord-Beveland is nabij de ingang een plattegrond geplaatst. Is het graf (of graven) waar uw dierbare(n) begraven ligt rood gekleurd op deze plattegrond, dan komen wij graag met u in contact. Wij willen graag de gegevens samen met u controleren en aanvullen. U kunt hiervoor contact opnemen via het telefoonnummer 088-1101708, bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 uur en 14.00 uur. Contact per e-mail is ook mogelijk via het e-mailadres begraafplaats@noord-beveland.nl. Vermeld hierbij s.v.p. welke begraafplaats het betreft en de naam van de overledene(n). Er zijn geen kosten verbonden aan het controleren of registreren van uw gegevens als rechthebbende.

Hieronder treft u de plattegronden ook digitaal aan. Indien u een plattegrond aanklikt zal deze openen. Als u in de geopende plattegrond inzoomt worden de nummers van de graven in de rode velden zichtbaar.