Fietsweken Noord-Beveland bijna van start

Nog 10 dagen en dan gaan de fietsweken Noord-Beveland van start. Stichting Wielerronde Noord-Beveland, Mountainbike Netwerk Noord-Beveland en onze Gemeente Noord-Beveland hebben de handen ineengeslagen om een groots fietsevenement van de grond te krijgen. Van 23 mei tot en met 8 juni vinden diverse fietsactiviteiten plaats.

Onze mooie gemeente is in 2022 uitgeroepen als tweede beste fietsgemeente van Nederland. Die titel willen we graag behouden, maar liever nog; verbeteren! Fietsen staat dan ook hoog op de sportieve agenda van de gemeenteraad. Met de komst van de ZLM Tour, is dat een mooie inhaker voor meerdere evenementen voor alles met twee wielen. 

Aftrap

Op 23 mei starten de fietsweken met de tijdrit 'Ronde van Noord-Beveland', in en om  Wissenkerke. De dag erna, 24 mei,  is Wissenkerke het hart van de 25e Ronde van Noord-Beveland. De ronde van Noord-Beveland werd in 2019 voor het laatst gereden. Gelukkig is de 25e editie weer in ere hersteld.

Activiteiten

Zo zal Kortgene op 28 mei het decor vormen voor de schooljeugd van 2-12 jaar met  “dikke bandenraces”, georganiseerd door Delta. Per leeftijdscategorie kun je de strijd aan met je leeftijdsgenoten. Ben jij die sprinter in de dop? 
Zo nodigen wij u van harte uit op 3 juni in Kamperland voor het programma ‘Doortrappen’. Dit initiatief heeft als doel dat u als 50plus- inwoner zo lang mogelijk veilig kunt blijven fietsen. We weten dat de elektrische fiets een uitkomst is, maar het brengt ook gevaren met zich mee. Door een mooie fietsroute, tips en trucs en uw eigen elektrische fiets samen te brengen helpen professionals u met handige inzichten. Deelname is gratis, inclusief een lunch. 

Klapper

De wielerwedstrijd ZLM Tour vindt dit jaar plaats van 5 tot en met 9 juni. De finish op de tweede dag is in Wissenkerke. Met de rit over Noord-Beveland wordt de Ronde van Noord-Beveland weer eer aangedaan. Zo fietsen ze bijvoorbeeld meerdere keren over de bekende kasseistrook van Geersdijk. De succesvolle Bevelandse broers Mick en Tim van Dijke hebben hun deelname bevestigd. Hoe mooi dat zij een thuiswedstrijd rijden. 

Afsluiter

Het bleek nog niet genoeg; als kers op de taart doet ook de Ride for the Roses op 8 juni op twee afstanden ons eiland aan. De 80 km en de 120 km voeren over Noord-Beveland, waar op meerdere  locaties stoppunten zijn ingelast. 
Of je nu jong, oud, beginner of ervaren fietser bent, er is voor ieder wat wils tijdens de fietsweken. Geniet van onze prachtige omgeving, laat je
verrassen door de routes, ontdek de verborgen parels van Peeland. Wij kijken er naar uit iedereen te verwelkomen deze weken. Laten we samen de (prof)renners supporteren. Maar vooral samen te genieten van deze wielerweken op ons eindeloze eiland.

Meer informatie en programma: https://www.noord-beveland.nl/fietsweken-23-mei-tot-en-met-8-juni