Gemeente Noord-Beveland benoemd tot fietsgemeente 2024

Noord-Beveland Fietsgemeente 2024

Op donderdag 6 juni is gemeente Noord-Beveland benoemd tot fietsgemeente 2024. Tijdens het Nationaal Fietscongres in Den Haag mocht wethouder Van der Maas niet alleen de titel voor beste kleine gemeente in ontvangst nemen, hij ging er ook met de grote prijs, de landelijke titel vandoor. Petrouschka Werther (directeur Duurzame Mobiliteit) reikte namens Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de overall landelijke titel uit: Beste fietsgemeente van 2024. De gemeente mag de titel de komende vier jaar voeren. 

Fietsverkiezing Fietsersbond

Om de zoveel jaar organiseert de landelijke Fietsersbond de fietsgemeenteverkiezingen. Bij deze verkiezingen kunnen mensen stemmen op hun favoriete fietsgemeente. Op basis van deze stemmen plus een aantal objectief meetbare criteria krijgt vervolgens iedere gemeente een score voor zijn algehele fietservaring. De gemeente die landelijk het hoogste scoort wordt vervolgens uitgeroepen tot de beste fietsgemeente van Nederland. En dat is dit jaar gemeente Noord-Beveland.

Trots college

Het college van B&W is erg trots op deze prestatie. Wethouder Van der Maas: “Dat we tot fietsgemeente 2024 zijn uitgeroepen is heel belangrijk voor Noord-Beveland. Noord-Beveland heeft prachtige routes die fietsers langs natuur, landbouw en zee brengen. Fijn dat dit gewaardeerd wordt.”

Ook wethouder Van Belzen reageert: “De gemeenteraad heeft het fietsen ook hoog op de agenda staan binnen het raadspuntenprogramma 2022-2026. Binnen dit programma zijn verscheidene actiepunten opgenomen waarmee de fietsinfrastructuur op Noord-Beveland nog verder verbeterd kan worden. Ook is de fietsnota vorige week door de raad geaccordeerd, deze is nu te bekijken op de website van gemeente Noord-Beveland.”

U kunt de fietsnota bekijken op onze pagina: Fietsnota.

Eindeloos (fiets) Eiland

Fietsen leeft op Noord-Beveland. En het mag geen toeval zijn, dat juist op de dag van de finish van de ZLM Tour in Wissenkerke plaatsvond, na een mooie route over het Eindeloze (fiets) Eiland Noord-Beveland. Voor de gemeente een kers op de taart!