Gemeente Noord-Beveland is MONO-held! Rij MONO, ga ongestoord onderweg

Deze maand gaat gemeente Noord-Beveland MONO! Hiermee is de gemeente Noord-Beveland één van de MONO-helden in de provincie Zeeland. We roepen onze werknemers op om zich achter het stuur niet te laten afleiden door hun mobiele telefoon, maar de aandacht bij het verkeer te houden.

MONO-helden

De gemeente Noord-Beveland is deze maand MONO-held! Wethouder Van der Maas ondertekende op donderdag 16 november de MONO belofte. Hij verklaart hiermee ervoor te zorgen dat de gemeente Noord-Beveland MONO gaat rijden. Om veiligheid voorop te stellen hoeven werknemers onderweg niet bereikbaar te zijn. Dat appje of telefoontje kan best even wachten. Onderweg bellen verdubbelt namelijk het risico op een ongeval, wanneer je onderweg een tekst leest of typt is de kans hierop wel zes keer groter.

Zo rijd je MONO

MONO is ongestoord onderweg zijn, zonder afleiding van appjes, social media of ingewikkelde navigatiebesturing. Je kunt je telefoon op MONO zetten door deze tijdens het rijden op ‘stil’ of ‘niet storen’ te zetten. Daar zijn gelukkig instellingen voor die je daarbij kunnen helpen. Zet je iOS of Android telefoon op MONO!

MONO in de provincie Zeeland

De MONO-helden campagneis een initiatief van het ROVZ om afleiding in het verkeer bij werkgevers en werknemers in de provincie Zeeland tegen te gaan. Organisaties in de provincie Zeeland kunnen zich kosteloos aansluiten als MONO-held en op deze manier aandacht vragen voor verkeersveiligheid binnen de organisatie.