Gemeente Noord-Beveland in top 3 verkiezing ‘Fietsgemeente 2022’

In de verkiezing van ‘Fietsgemeente 2022’ heeft de gemeente Noord-Beveland een tweede plek behaald. Dit heeft de Fietsersbond bekend gemaakt.

In het najaar van 2021 hebben de Nederlandse fietsers maar liefst 48.000 enquêtes ingevuld, verdeeld over alle gemeenten. Dit is het hoogste aantal ingevulde enquêtes tot nu toe. De eerste prijs is voor de gemeente Schiermonnikoog en de derde plek is voor de gemeente Rijssen-Holten.

Workshop

Samen met de twee andere gemeenten krijgt de gemeente Noord-Beveland een workshop aangeboden over fietsbeleving. Samen met belevingsexperts wordt gekeken naar de manier waarop beleving de fietstevredenheid bepaalt en waarom de rol van beleving zo groot is.

Wethouder Van der Maas, van openbare inrichting en verkeer en vervoer en wethouder van Belzen van toerisme en recreatie zijn blij met deze prijs: ‘We zijn trots op deze prestatie, maar hem “prolongeren”, zoals dat in de fiets/wielertermen gebruikelijk is, is een net zo mooie uitdaging. Daar gaan we de komende jaren als gemeente op inzetten. Kansen en uitdagingen zijn er genoeg en we zien ook zeker mogelijkheden om de komende jaren een stapje te maken op het podium’.