Kent u iemand die een lintje verdient?

Overal in Nederland zetten mensen zich in voor de samenleving. Meestal doen ze dat onopvallend en op de achtergrond. Maar deze personen zouden best eens in het zonnetje mogen worden gezet. Kent u zo iemand, en vindt u dat deze persoon publieke erkenning verdient? De meest waardevolle waardering voor hem of haar is het toekennen van een Koninklijke onderscheiding of ‘lintje’. Iedereen mag zo’n lintje aanvragen, voor elke gewenste kandidaat. 
Iemand kan een lintje verdienen als sprake is van persoonlijke bijzondere verdiensten voor de samenleving. Dat kan vrijwilligerswerk zijn, maar ook een bijzondere invulling van een betaalde hoofdfunctie of een combinatie van beide.

Aanvragen

Via de website www.lintjes.nl vindt u uitgebreide informatie over het aanvragen van een Koninklijke onderscheiding. Via www.lintjes.nl/voordragen kunt u digitaal een kort online verzoekformulier invullen. Dat formulier belandt bij de woongemeente van de persoon die u wilt voordragen. Onze medewerker bekijkt het verzoek en beoordeelt of er voldoende aanleiding is om over te gaan tot de voordracht. Daarna stuurt zij u per e-mail een link naar het complete digitale voorstelformulier.

Ook is het mogelijk via www.lintjes.nl/voordragen zelf het voorstelformulier te downloaden en offline in te vullen. U mag het voorstelformulier ook opvragen bij de gemeente. 

Aanvraag indienen voor 15 juli 2024

Als u een onderscheiding wilt aanvragen voor de Algemene Gelegenheid in 2025 (de lintjesregen), dan moet de aanvraag voor uiterlijk 15 juli 2024 worden ingediend.