Onthullen tijdelijk straatnaambord als eerbetoon aan Tim en Mick van Dijke

De fietsweken van Noord-Beveland zijn 23 mei van start gegaan. Als hoogtepunt van deze weken finisht de ZLM Tour op 6 juni in Wissenkerke. Daarbij komen ze over de bekende kasseienstook van Geersdijk. De Willempolderseweg in Geersdijk, waar de kasseienstrook over voert, werd als eerbetoon aan de Colijnsplaatse broers, tijdelijk (onofficieel) omgedoopt.

Lokaal talent

Voor de succesvolle gebroeders Tim en Mick van Dijke, afkomstig uit Colijnsplaat, is de ZLM Tour over Noord-Beveland een thuiswedstrijd. Talloze keren gedurende vele jaren hebben zij hier hun kilometers over dit asfalt, deze klinkers en kasseien al gemaakt. De Willemspolderseweg, de officiële straatnaam, bevat 1,3 kilometer aan kasseien en is al vaak onderdeel geweest van de Ronde van Noord-Beveland. Op 6 juni ook van de ZLM Tour. Voor de gelegenheid heeft de gemeente Noord-Beveland een ludieke actie bedacht. De onthulling van een tijdelijke straatnaam met verwijzing naar Tim en Mick van Dijke van team Visma Lease a Bike, als eerbetoon. Beide heren onthulden het bord samen met de wethouder Sport & Gezondheid, Stephan van Belzen. Het tweede bord werd samen met Waterschap Scheldestromen-bestuurder Weststrate uitgevoerd. 

Levensgrote fietsen

De gemeente liet ook op drie strategische punten levensgrote fietsen plaatsen als blikvangers in het landschap. Een van de fietsen staat op steenworp afstand van het tijdelijke straatnaambord. Samen met de lokale agrariërs, hebben we nog een verrassing op 6 juni in petto. Houd daarvoor de helikopterbeelden van RTL7 en Videoland in de gaten. Zij zenden gedurende 2,5 uur lang de rit live uit op hun zenders.  

Route ZLM Tour

Voor dat deel van de ZLM Tour dat over Noord-Beveland voert, is de koers mooie eilandpromotie. De gemeente is daar trots op. Niet alleen Wissenkerke is decor van de finish, maar strategische punten langs de route krijgen vanuit de helikopter mooie aandacht. 

Verkiezing fietsgemeente

Op 21 maart is Noord-Beveland verkozen door de landelijke Fietsersbond tot de ‘Beste kleine fietsgemeente van Nederland’. Met deze verkiezing zijn we ook in de race voor de overall titel ‘Fietsgemeente 2024’. De gemeente was sinds 2022 al de tweede beste fietsgemeente, maar hoopt op 6 juni de titel mee naar huis te mogen nemen tijdens de prijsuitreiking op het Nationaal Fietscongres in Den-Haag. Vlak na de finish van de ZLM Tour op 6 juni weten we of we deze titel mogen toevoegen, voor de komende vier jaar.  

Klein maar krachtig

Wethouder van Belzen:  “Zeeland is een prachtige fietsprovincie. Noord-Beveland is nu dé beste kleine fietsgemeente van Nederland. De evenementen uit de fietsweken Noord-Beveland dragen bij aan een krachtige gemeente. Samen met samenwerkingspartijen en ondernemers kunnen we iets moois laten ontstaan en daarmee met ‘Eindeloos (fiets) Eiland’ onze fietstitel kracht bijzetten. Hoe mooi is het dat lokaal talent daar ook aan bijdraagt”. 

Het straatnaambord wordt aan Mick en Tim van Dijke aangeboden na de ZLM Tour.  

Tim en Mick van Dijke bij 'hun' straatnaambordje
Tim en Mick van Dijke bij 'hun' straatnaambordje

Foto's