Startende ondernemers

Leidraad (startende) ondernemers in Zeeland

Als startende ondernemer kunt u misschien wel wat hulp gebruiken om uit te zoeken waar u zoal aan moet denken of wat u allemaal moet regelen. Er is een aantal instanties en websites die u daarbij van dienst kunnen zijn. In het onderstaande wijzen wij u op deze instanties, maar ook op enkele financiële regelingen voor (startende) ondernemers.

Economisch Loket gemeente Noord-Beveland

De gemeente Noord-Beveland beschikt over het Economisch Loket. Dit loket wordt bemenst door de bedrijfscontactfunctionaris. Wanneer u vragen heeft kunt u naar deze bedrijfscontactfunctionaris vragen. De afdeling Dienstverlening, waar u als bezoeker of beller binnenkomt, kan u ook op weg helpen met uw vragen.

Een primaire taak voor de gemeente voor ondernemers is om na te gaan of de betreffende activiteit op de gewenste locatie mogelijk is of middels een procedure mogelijk gemaakt kan worden.

Belastingdienst

Naast allerhande informatie die u zeker geraadpleegd moet hebben op de website van de belastingdienst wijzen wij u nog op het geval dat u werkt voor opdrachtgevers, bijvoorbeeld als freelancer of zelfstandige zonder personeel. Dan kan het onduidelijk zijn of uw opdrachtgevers loonheffingen moeten inhouden en betalen over uw inkomsten. De DBA geeft u en uw opdrachtgevers hierover duidelijkheid. Ook deze informatie vindt u op de website van de belastingdienst.

Kamer van Koophandel

Hoe kom ik aan financiering, wat moet ik regelen als ik een eigen bedrijf wil starten, hoe maak ik een ondernemingsplan, hoe start ik een webwinkel, hoe start ik een eigen bedrijf? Antwoorden op deze vragen zijn te vinden op de website van de Kamer van Koophandel.

Van de verplichtingen per branche tot aan het kiezen van een bedrijfsnaam en het voeren van administratie, deze website biedt de helpende hand. Via de website van de Kamer van Koophandel komt u ook terecht op het digitale Ondernemersplein. Bekijk daar het webinar 'Eigen bedrijf starten? Wat moet u allemaal regelen?'. De Kamer van Koophandel (KvK), de Belastingdienst en Antwoord voor bedrijven hebben dit webinar georganiseerd.

Rabobank

Kennis, cijfers en trends voor ondernemers: https://www.rabobank.nl/bedrijven/cijfers-en-trends/.
Onmisbaar om kennis van te nemen bij het starten van een eigen bedrijf. Weet wat er in uw sector of land speelt.

MKB Zeeland

MKB- Nederland, regio Zeeland behartigt de belangen van het midden- en kleinbedrijf in Zeeland. Dit doen zij door middel van een stevige (regionale en landelijke) lobby en het organiseren van diverse activiteiten.

Dockwize voor innovatieve starters

Wanneer je een bedrijf opstart of bezig bent met het ontwikkelen van een product idee, komen er veel zaken op je af. Ondersteuning op het gebied van financiering, huisvesting en netwerken; informatie over coachingmogelijkheden is voor veel ondernemers dan ook welkom. Ben jij ondernemer in de technologische, biobased of creatieve sector? Dan kan Dockwize jou wellicht ondersteuning bieden.

Zwaartekracht groep

Kijkt u ook eens naar de website van de Zwaartekracht groep.

Microkrediet (via Qredits)

Een microkrediet tot € 150.000,- bij Qredits kan uitkomst bieden!

Als je een goed ondernemingsplan hebt dan kun je eenvoudig en snel online een microkrediet aanvragen op www.qredits.nl. Op de website van Qredits kan je ook meer informatie vinden aan welke voorwaarden je moet voldoen én wat de kosten van een microkrediet zijn.

Bbz-uitkering

De gemeente biedt de regeling ‘Bijstand voor Zelfstandigen’ aan. Deze wordt uitgevoerd door GR de Bevelanden.

UWV

Heeft u een uitkering voor arbeidsongeschiktheid of werkeloosheid van UWV en wilt u als zelfstandige aan de slag? Dan kan UWV u hierbij helpen. Op de website van het UWV vindt u alle informatie hierover. Ook hier kan onder voorwaarden een starters- en/of een voorbereidingskrediet worden aangevraagd. Het starterskrediet kan bestaan uit een bedrag van maximaal € 10.000,--. Ook kan het UWV een borgstelling verlenen. Alle informatie vindt u op de website.

Instituut voor het midden- en kleinbedrijf: alles voor ondernemers

Het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf is er voor iedere levensfase van de ondernemer en van zijn of haar onderneming.

115 Help een bedrijf

Hulp bieden aan ondernemers? Dat kan! Stichting 155 is een ideaal middel om ondernemers te bereiken. Doordat 155 een initiatief is van IMK, weten ze de ondernemers goed te bereiken en bespaar jij ook nog eens tijd.