De bouw van St. Ayles Skiff is van start!

In de eerste week van januari 2024 is in Kortgene de bouw van een St. Ayles Skiff van start gegaan. Deze roeiboot is gebaseerd op de sloepen zoals die te vinden waren langs de Schotse Oostkust, ingericht op 4 roeiers en een stuurman.

Elke zaterdagochtend verzamelt een groep enthousiaste vrijwilligers in het pand van de voormalige kleuterschool in Kortgene aan het Julianaplein. Deze locatie is voor het komende halfjaar door de gemeente beschikbaar gesteld met als doel mensen samen te brengen. Dat is ook de achterliggende gedachte van het project: een Skiff die wordt gemaakt voor en door inwoners van ons eiland. Wanneer de skiff vaarklaar is kan hij door iedereen worden gebruikt. 

Het Samenlevingsfonds

De bouw van de skiff is medemogelijk gemaakt door het Samenlevingsfonds van gemeente Noord-Beveland. Het Samenlevingsfonds is bedoeld om steun te geven aan burgerinitiatieven en andere ideeën die rechtstreeks ten goede komen aan de inwoners van Noord-Beveland. Ook een leuk idee? Meer informatie over het Samenlevingsfonds vindt u op onze website: https://www.noord-beveland.nl/samenlevingsfonds

Kom eens langs

De verwachting is dat de skiff in juli 2024 te water gaat en op 3 augustus 2024 zal de skiff voor het eerst deelnemen aan een roei evenement. Tot die tijd is iedereen welkom om eens langs te komen tijdens de gezellige bouwsessies iedere zaterdagochtend. Naast het getimmer en gezaag is het ook een ontmoetingsmoment voor de inwoners van Noord-Beveland. 

U bereikt de bouwplaats via parkeerterrein Julianaplein in Kortgene door via het speeltuintje naar het oude schoolplein te lopen. De ruimte links van de hoofdingang wordt gebruikt als bouwplaats voor de skiff.

Vragen over het project of op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Kijk dan op de Facebookpagina St Ayles Skiff Kortgene ((1) St Ayles Skiff Kortgene | Facebook). 

Foto's